Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A gyümölcscukrot bele kell...

A gyümölcscukrot bele kell számolni a napi cukorbevitelünkbe?

Figyelt kérdés

2018. jún. 9. 19:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
szerintem igen.
2018. jún. 9. 19:30
 2/6 anonim ***** válasza:
75%

Miért ne kéne? Cukor.

Van, akinek máshogy kell számolnia a különféle cukrokat, de ha egyben van, akkor persze.

Az összes szénhidrát már más. Nekem pl. extrém fontos a szénhidrátbevitel, de csak a nettó. A bruttó lehet sokszorosa is adott esetben, nem gond. A további részletek sem mellékesek a szervezetem számára, de azokkal nem kell különösebben foglalkoznom, elég, ha a nettó szénhidrát megfelelő értékű.

Cukorbetegeknek, ugye, a gyors és lassú s az elosztás szokott számítani.

De igen sok embernek számít még a cukor, betegeknek, fogyni akaróknak, cukorra érzékenyebbeknek...

2018. jún. 9. 19:32
 3/6 anonim ***** válasza:
98%
Mint a pitsa! Az az egyik legmagasabb GI-s alapanyag.
2018. jún. 9. 19:56
 4/6 anonim ***** válasza:
36%

A fruktóznak eléggé alacsony a GI-je, a karfiolnak, csicseriborsónak, tejnek pl. több, ha jó táblázatot találtam...

De attól még cukor.

2018. jún. 9. 21:43
 5/6 anonim ***** válasza:
75%
És tényleg alacsony, rosszul emlékeztem.
2018. jún. 10. 01:01
 6/6 anonim ***** válasza:
75%
Trükkös ám, mert alacsony a GI, viszont a fruktóz nem tölti az izmok glikogénraktárait, csak a májét, ennek betelése után pedig zsírba megy s ahogy olvasom, az étvágyat is növeli, bár ez garantáltan nagyon egyéni s más tényezőktől is erősen függ.
2018. jún. 10. 01:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!