A gyümölcscukrot bele kell számolni a napi cukorbevitelünkbe?
Figyelt kérdés
2018. jún. 9. 19:17
2/6 anonim válasza:
Miért ne kéne? Cukor.
Van, akinek máshogy kell számolnia a különféle cukrokat, de ha egyben van, akkor persze.
Az összes szénhidrát már más. Nekem pl. extrém fontos a szénhidrátbevitel, de csak a nettó. A bruttó lehet sokszorosa is adott esetben, nem gond. A további részletek sem mellékesek a szervezetem számára, de azokkal nem kell különösebben foglalkoznom, elég, ha a nettó szénhidrát megfelelő értékű.
Cukorbetegeknek, ugye, a gyors és lassú s az elosztás szokott számítani.
De igen sok embernek számít még a cukor, betegeknek, fogyni akaróknak, cukorra érzékenyebbeknek...
3/6 anonim válasza:
Mint a pitsa! Az az egyik legmagasabb GI-s alapanyag.
4/6 anonim válasza:
A fruktóznak eléggé alacsony a GI-je, a karfiolnak, csicseriborsónak, tejnek pl. több, ha jó táblázatot találtam...
De attól még cukor.
5/6 anonim válasza:
És tényleg alacsony, rosszul emlékeztem.
6/6 anonim válasza:
Trükkös ám, mert alacsony a GI, viszont a fruktóz nem tölti az izmok glikogénraktárait, csak a májét, ennek betelése után pedig zsírba megy s ahogy olvasom, az étvágyat is növeli, bár ez garantáltan nagyon egyéni s más tényezőktől is erősen függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!