Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha olajban megsütöm a padlizsà...

Ha olajban megsütöm a padlizsànt akkor màr semmiképp sem lehet mérgező?

Figyelt kérdés

Vettem egy kisebb padlizsànt.Szép sötétlila volt,fényes,ruganyos.Tehat nem tul puha.

Viszont olvastam hogy nyersen vagy éretlenül mérgező és àllitólag juliustól érik be.Akkor most én mergezőt vehettem? Olajban kisütottem kis kockàkra vàgva.Viszonylag jól àtsült.Meg merjem enni?

2018. jún. 4. 15:22
 1/5 anonim válasza:
100%
13 perc alatt nem hűlhet ki , úgyhogy időbe válaszolok. Edd meg nyugodtan.
2018. jún. 4. 15:35
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha szép sötétlila volt, fényes és rugalmas, akkor az nem volt éretlen.
2018. jún. 4. 15:42
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen sötétlila,fényes volt.Hogy mennyire kell rugalmas legyen nem tudom.De annyira sütöttem àt,hogy màr alig vannak fehérebb részek benne bàr néhol azért nem lehet szétnyomni villàval.Tehàt azért nem lekvàr àllagú :D

Keserű nem volt benne.

2018. jún. 4. 15:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A szabadban júliustól érik be, itt nálunk. Más országokban és fóliasátorban viszont hamarabb is. Boltban, piacon nem árulnak mérgező, éretlen padlizsánt (szép is lenne...).
2018. jún. 4. 16:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! :)
2018. jún. 4. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!