Suerintetek mi lenne a megfelelő vacsinak?
Grúz lepénykenyér (hacsapuri)
Hozzávalók:
1 tojás
1 csésze tej
1 csésze liszt
1 csapott tk só
25 dkg túró
5 dkg reszelt trapista sajt
30 gramm vaj
A csésze 2,5 decis.
A felütött tojást tálba teszem, ráöntöm a tejet, felverem. Hozzákeverem a lisztet és a sót.
A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt is a tésztához vegyítem.
Egy 28 centi átmérőjű serpenyőt körbekenem a vajjal, felforrósítom. Beleöntöm a tésztát, elegyengetem és egy percig erős tűzön megkapatom, majd mérsékelt tűzön fedő alatt sütöm, míg az alsó fele pirosra sül. Ekkor két falapát segítségével óvatosan megfordítom és már fedő nélkül, erősebb lángon fejeztem be a sütést.
Újhagymás joghurtos pogácsa serpenyőben sütve!
20 perc alatt elkészül, isteni az íze és egészséges hozzávalókból készül. A liszt kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók:
300 ml joghurt,
1/2 kiskanál szódabikarbóna,
2 db nyers tojás,
2 db főtt tojás,
1,5 bögre liszt,
1 köteg újhagyma,
só ízlés szerint.
A sütéshez olaj
Elkészítés:
Tegyük bele a szódabikarbónát a langyos joghurtba (1 percre tegyük a mikrosütőbe a joghurtot) és hagyjuk állni 5 percig, majd adjuk hozzá a két darab nyers tojást, keverjük jól össze. Tegyük bele az átszitált liszt felét, a főtt tojást és az apróra vágott újhagymát. Adjuk hozzá a megmaradt lisztet és keverjük össze. A tészta állaga olyan kell legyen mint a sűrű tejföl. Tegyünk egy serpenyőbe olajat, forrósítsuk fel, majd kanál segítségével szaggassuk bele a tésztát. Süssük meg mind a két oldalát, az elkészült finomságot tejfölös kapros, fokhagymás mártogatóssal fogyasszuk. Jó étvágyat!
Sajtos lepény sonkával töltve
A tésztája puha és nagyon ízes, a tölteléket pedig tetszés szerint variálhatod. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók:
1 bögre kefír
fél teáskanál só
fél teáskanál cukor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 bögre reszelt sajt
1 bögre sonka, vagy virsli (felszeletelve)
2 bögre liszt
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A kefirt, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát keverd össze. Add hozzá a reszelt sajtot és a lisztet és gyúrd össze a tésztát.
A tésztát oszd 9 – 10 darabra. A tésztadarabokból formálj gömböket és nyújtsd vékonyra. A tölteléket oszd el a kinyújtott tésztákon egyenletesen. A lepény széleit hajtsd fel, hogy befedje a tölteléket. A tetejét kicsit nyomkodd meg. Egy serpenyőben forrósíts olajat és egyenként süsd ki a lepényeket.
Serpenyős pizza tíz perc alatt
Hozzávalók:
– 4 evőkanál tejföl
– 4 evőkanál majonéz (aki nem szereti a majonézt annyira, rakjon mondjuk egy evőkanállal több tejfölt és annyival kevesebb majonézt, bár annyira nem érződik a tészta ízén a majonéz)
– 2 tojás
– 9 evőkanál liszt
– csipet só
– sajt
– feltét ízlés szerint, ketchup, pizzakrém, tejföl, illetve: kukorica, sonka, hagyma, kolbász, meg amit csak el tudsz képzelni
Előkapsz egy serpenyőt, kicsi olajat hevítesz benne, majd beleöntöd a tejföl-majonéz-tojás-liszt-só keveréket. Ezután rápakolod a pizzakrémet, majd a sajtot és a többi feltétet és lefeded a serpenyőt. Lassú tűzön tíz perc alatt megsül.
Köszönöm ezt a rengeteg ötletet :)
Jöhetnek még ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!