Mindegyik felvágott hulladék, vagy csak a párizsi?
Aki jártas ilyesmiben, kérem, válaszoljon.
Illetve, felvágott helyett mi lehet enni (mit lehet tenni zsömlébe)? Csak kolbászt és szalámit?
Köszi.
Magas hústartalomra kell figyelni (90% fölött lehetőleg), illetve a hús "milyenségére". Ha csontokról mechanikusan lefejtett húst tartalmaz, akkor ne vedd meg. Ha ez nincs rajta, akkor garantáltan valódi húsból és nem börkéből stb van (ugyanis ha ezek is vannak benne, fel kell tüntetni.)
Ha meg tényleg nagyon jó minőséget akarsz, akkor válaszd a védjeggyel ellátott sonkákat (fekete-erdei,serrano pl.)
A cigarettával a húst egy kategóriába soroló aktuális hittérítő vegán pedig ne féligazságokat írjon.
"No, processed meat has been classified in the same category as causes of cancer such as tobacco smoking and asbestos (IARC Group 1, carcinogenic to humans), but this does NOT mean that they are all equally dangerous."
Ennyi erővel sajnos a levegő is rákkeltő, mivel nitrogén oxidokat tartalmaz :(
Utolsó: nem vagyok hittérítő, és az igazságot írtam.
A kérdező arra volt kíváncsi mindegyik hulladék-e.
A cigaretta az 1-es karciogenikus csoportba sorolható, ahogy az összes feldolgozott hús is.
Az, hogy mondjuk a párizsi 5x annyira rákkeltő, mint a sonka, szerintem lényegtelen, ha már ott tartunk, hogy mindegyik a LEGSÚLYOSABB minősítést kapta ilyen téren.
Nem is tudom, hova írjak a témában, ha ne ahhoz a kérdéshez, ahol kifejezetten a feldolgozott hús egészségtelensége volt a kérdés. És akkor még te kötsz belém, hogy a kérdésre válaszoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!