Az olasz felvágott azért olasz, mert hasonlít a mortadellára?
Figyelt kérdés
2016. okt. 15. 08:23
1/2 anonim válasza:
Nem. De pont annyira hasonlit rá mint a parizerre.
2/2 anonim válasza:
Amikor EREDETILEG megjelent mint olasz felvágott, akkor igen, a mortadella receptjét utánozta, csak a védett nevet nem használhatták.
Az, hogy azóta mi lett belöle, más téma, ahogy a parizer is.
Régen - amikor "divatba jött" ezelött kb 100-150 éve, akkor még az egyik legjobb minöségü felvágott volt, marha színhúsból készítve, és megfelelöen füszerezve.
Aztán jöttek a "gazdaságos" megfontolások, elöször a marhahút cserélték ki disznó illetve baromfihúsra, majd ezekböl is a hulladékot kezdték felhasználni hozzá, söt idöközben a szója meg krumpli is belekerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!