Miért dobnak ki annyi ennivalót az emberek (aminek a jó része valószínűleg még ehető)?
Hát jobb helyeken ez kevésbé jellemző. Ahol jóval kisebb részét teszi ki a fizetésnek a kaja, ott nyilván kisebb értéket képvisel.
Itthon inkább az a jellemző, hogy amit a boltok/termelők nem tudnak eladni, azt az előírások szerint meg kell semmisíteni. Azért ezzel is trükköznek a legtöbb helyen, illetve valószínű, hogy a közeljövőben nagyobb szerepet fognak kapni az úgynevezett food bankok.
Amiért kiöntik az iható vizet meg másfél óráig zuhanyoznak, nem válogatják a szemetet, sz**ni is két kocsival járnak, 4-5 gyereket vállalnak mert van rá pénz, a játékaik meg félévente mennek a kukába, mert újakat vesznek, mert a fákat mindenhol kivágják hogy új utakat építhessenek az autóknak... soroljam még?
Az ember addig pazarol, amíg van miből, amíg érzi, hogy megteheti.
Mert megtehetik.
Igyekszem úgy vásárolni, hogy ne kelljen semmit kidobnom, de ha teszem azt vettem egy kiló almát és látom, hogy az utolsó pár darab már nincs jó állapotban de nincs kedvem megenni, akkor bizony kidobom.
Ugyanígy előfordul, hogy 2 napra főzök de sok lesz, és 3. nap már nincs kedvem megenni.
Nem fogom magamra erőltetni azt az ételt, amihez nincs kedvem, csak azért, mert másnap már nem lesz jó. Nem vásárolok ész nélkül, de mindenhol megesik, hogy ki kell dobni valamit.
Mellesleg attól, hogy valaki nem dob ki valamit, hanem megeszi másnak még nem lesz jobb. Teljesen mindegy mi történik azzal az ételhez, a rászoruló asztalára attól még nem jut több belőle. Nem másoktól kell irigyelni, hanem tenni kell érte, hogy ne legyél olyan helyzetben ahol "luxus" kidobni az ételt.
A múltkor pont emiatt vesztem össze valakivel és leidiótázott meg azt mondta fárasztó a dumám. Asszem bejglis kérdés volt. Szépen le is pontoztak az emberek mert azt mertem mondani hgoy pazarlás a sok élelmiszert ami még ehető kidobni, csak mert kicsit megszáradt, vagy mert hűtőíze van, vagy esetleg lejárt a szavatossága ami ugye még nem garancia a romlottságra.
Sokan sajnos összevásárolnak mindent és csak raktározzák, aztán megromlasztják a hűtőben, vagy a hűtőn kívül. Az a legbölcsebb ha az ember annyi ételt készít magának és annyi ételt halmoz fel amennyire szüksége van és nem vész kárba.
A maradékot meg odaadja a kutyának macskának, már ha van.
Kis mennyiségű felesleg amit nem esznek meg előfordulhat sokszor hogy kimarad és aki nem tud vele mit kezdeni az csak a kukába tudja kidobni. De vannak extrém helyzetek amiket írtam hogy nem érdekli, csak pazarol és dobálja ki folyamat.
Persze, bejglimaradékot meg zöldséget a HÚSEVŐ macskának, kutyának.
Nem véletlen hogy a házi koszton tartott macska, kutya élettartama 3-5 év, a hússal etetetté meg 15-25... de mindegy, kínozd csak az állatokat a nekik nem való étellel, amit a szervezetük hasznosítani sem tud, hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!