Miért dobnak ki annyi ennivalót az emberek (aminek a jó része valószínűleg még ehető)?
Nem értem mások miért zavar ez.
Nem a te pénzedet pazarolják.
Bocs, hogy az USAs klisével jövök, de ott például tényleg sokkal lazábban állnak a kérdéshez, mint a világ jó részén. Tehát tényleg létező gond itthon is, külföldön is.
Ettől független az előző kommentem arra akart utalni, hogy a veszteség nagyobbik része vásárlás előttig keletkezik. Például volt egy Jamie Oliveres kampány egy olyan EUs halászati törvény ellen, ami lényegében arra kényszerítette a halászokat, hogy a kvótarendszer miatt iszonyatos mennyiségű döglött-félholt halat dobáljanak vissza. De ha például valaki nem tudja eladni a dinnyét, vagy egy bolton ott rohad fél tonna mirelit kaja, az sokkal nagyobb pazarlás, mint a vécébe önteni 20 deka 3 napos rizst, vagy a kutyának adni egy negyed rúd párizsit.
Svájc nem szegény!!!
Talán éppen azért gazdag ország, mert - ahogy írod is - nem pazarolnak, nem vásárolnak feleslegesen, és nem zabálják túl magukat, csak mindig, mindenből annyit, amennyire éppen szükségük van.
Szeretnék én olyan szegény svájci lenni...
Ez az összefüggés.. okosabb a szegény, mert nem pazarolja az ételt..
Nem. Nem pazarolja az ételt, mert nincs rá pénze.
Szerintem 13-as az "Az olyan szegény helyeken, mint pl. Svájc," mondatát szarkazmusnak szánta csak itt évek óta lelépett szinte mindenki aki érti a humort.
Amúgy belegondoltam és mi pl tényleg csak akkor dobunk ki kaját ha megromlott vagy pl ha a süti tavaly karácsonyról még a fagyasztóban áll és azóta bele se rúgunk nyilvánvaló hogy azt már nem esszük meg csak foglalja a helyet.
#19-nek!
Sütiből nálam is több lett, mint ami a közös családi ebéd-vacsora során elfogyott, vagyis még utána is maradt bőven!
Így még mielőtt megszáradt volna, készítettem kis ajándék-csomagokat, süti-szaloncukor-alma-narancs, és kiraktam az utcai padra, ahol a "rászorulók" szoktak gyülekezni...
Így nem száradt ránk, nem is kell belerúgni, ahogy írod, és nem is a szemétbe került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!