Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Vákum csomagolt kacsacomb...

Horrendous kérdése:

Vákum csomagolt kacsacomb büdös, szerintetek ehető? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
A történet a következő, 1 hete a párom vett a boltban egy adag combot, ami 2 db-ot takar. Akkor nem csináltuk meg, lefagyasztottam. Most úgy gondoltam, veszek még hozzá párat és konfitálom. Nem dolgoztam még ilyen hússal, így nem tudom mennyire normális az, hogy amikor felbontottam orrfacsaró szaga volt. Azt hozzá kell tenni, hogy a múlthéten lefagyasztott és amit most vettem is január 6.-áig azaz holnapig volt szavatossága. Az érdekes a dologban az, hogy a lefagyasztott dettó ugyan olyan büdös volt. A csomagolásra az van írva, hogy 2 percig szellőztessem... lehet, hogy normális ez a szag? Most bepácoltam só ágyon fűszereztem, holnapra kiderül mi lesz, ha esetleg más is használt ilyet megoszthatná velem a véleményét. Egyébként Ludas Matyi a márkája.

2017. jan. 6. 00:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A nyers húsnak van egy jellegzetes szaga. főleg a kacsacombnak, van rajta bőrke is és zsíradék is.

Fagyasztóban pedig nem lesz semmi baja. Úgy gondolom fogyasztható.

2017. jan. 6. 01:04
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Lehet, hogy a csomagolás, tartósítás miatt büdös, főként, ha rá is van írva, hogy szellőztetni kell. Egyszer vettem vákumfóliás sonkát, amikor kibontottam, valami eszméletlen büdös volt. Nem tudom másképp írni, penetráns fingszag áradt ki belőle. Később megtudtam, hogy ezeket a fóliásokat kénezik, attól büdösek.
2017. jan. 6. 01:13
 3/11 anonim ***** válasza:
9%

Ha büdös, akkor mindenórás; semmiképpen nem szabad kint tartani már sütés előtt, de hűtőben sem.

Minél előbb megmosni és megsütni.

A romlás első szelei lemoshatók illetve sütéssel megjavíthatók.

2017. jan. 6. 01:46
 4/11 anonim ***** válasza:
50%
Egyébként a lejárat napja mi?
2017. jan. 6. 01:59
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

El kéne dönteni, hogy büdös, vagy szagos?

A büdösség a romlás jele, ám minden húsnak megvan a jellegzetes szaga.

A kacsáé erősebb, min más húsoké, ha ritkán használod, furcsa lehet.

Ha gyakrabban esztek kacsahúst, fel kell tudnod ismerni.

2017. jan. 6. 08:01
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A vákumcsomagoltak kifejezetten büdösek, amikor felnyitjuk őket.Hasonlóan a védőgázosok is.

A kacsának meg alapból van egy- nem túl kellemes- illata, hogy finom legyek.Kibontva elszáll ez a szag, akit nagyon zavar le is öblítheti.Ha a szavidőbe belefért, kizárt, hogy romlott legyen.

2017. jan. 6. 08:22
 7/11 anonim ***** válasza:

Minden csomagolt kaja 'büdös'. A felvágottak is, a virsli is. Amikor felbontom olyan fura szaga van.

A nyers húsnak meg egyébként is van egy jellegzetes 'szaga'.

Elvileg nem lehet rossz, mert lefagyasztottad még a lejárati időn belül. Meg amit pluszban vettetek hozzá az is ugyanolyan.

2017. jan. 6. 09:49
 8/11 anonim ***** válasza:
52%
Ha már en magam is azt gondolom, hogy orrfacsaró szaga van.....biztos nem ennem meg.
2017. jan. 6. 10:34
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, most másnap megszámoltam és semmi extra büdös szaga nem volt, fűszerek érződnek rajta. Durva szemű sóban állt. Most megy a sütőbe, majd este kiderül mi lesz :) ha eltér a megszokott íztől (mert enni már sokszor ettem) akkor megy a lecsóba az egész.
2017. jan. 6. 10:46
 10/11 A kérdező kommentje:
*szagoltam
2017. jan. 6. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!