A szocializmus évtizedei alatt tényleg jobb minőségűek voltak a magyar élelmiszerek?
Különösen az édességek, amelyekről ezt hallani, de az akkori húskészítményeket is dicsérik egyesek.
Legalábbis a családomból sok idős ember mondja ezt.
Negyvenhárom évesen nem hiszem hogy elment volna az ízlelésem "aludni".
Sok eddigi hozzászólással értek egyet!
Én indok nélkül írnék néhány élelmiszert vagy készítményt amelyek szerintem jobbak voltak a maiaknál.
A maiakat is kipróbáltam és nem csak nosztalgiából, hát csalódtam bennük.
Párizsi, téliszalámi, gépsonka, húsos szalonnák, hurka(az üzemiek botrányosak!), Zala felvágott (a párizsi után ez lett a "legszembetűnőbb" a felvágottak között),főző ill. lecsókolbász (gané lett), vaj, margarin, tej, tömlős sajtok, kifli,zsemle, gyümölcsjoghurt, alma, körte, paradicsom (régebben télen nem lehetett kapni, ezért csak a nyárira vonatkozik), csomagolt ill. üveges savanyúságok, konzerv májkrém és a "löncshús" (a mai ehetetlen).
A Túró Rudi, Kapucíner, Lottó, Szamba kis csokik. Só, Globus mustár, cukor (nem értem én sem, de kétszer annyi kell a teába,salátalébe, hogy édes legyen). Zsír, olaj. Holland kakaópor. Márka, Traubisoda, Sió. Pirosarany.
Ezek csak így hirtelen ugrottak be. Ja... és a Téli fagyi.
De van ami szerintem jobb lett, ezt is megemlíteném.
Citromlé, borok (a normálisabbak), likőrök,a sörök némelyike, mirelit zöldségek, rágógumik, fagylaltporok, néhány cérnametélt (márkát most nem írok), bébiételek (az öcsémé nem ízlett a fiamé tűrhető :D), leveskockák - zacskós levesek (nagyon ritkán veszek, a szüleim is nagyon ritkán vették ,de van összehasonlítási alap). Majonézek.
egnap 18:46
Dehogy halt el.
a kakaós csiga sem olyan mint ezelőtt 30 éve. Nem is találkoztam azóta sem olyan csigával mint amilyent akkor lehetett kapni.
Az anyám egyik nap egy pékségből hozza, az sem olyan, másik nap egy sparból az sem olyan, 3. napon megint egy másik sparból az sem, a pennyjé se és még sorolhatnám. De, ezeknek az üzleteknek a csigái sem hasonlítanak egymásra ízre xD
6os! Az izocukor nem hulladék és "nyugaton eladhatatlan" termék. Simán fruktózból és glükózból áll, mint a kristálycukor (szacharóz).
Ráadásul az izocukor folyékony, így nem igazán hiszem, hogy bárhol is egy bödönből kéne kanalaznod az izocukrot a kávédba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!