Cikória kávénak van valami mellékhatása?
Figyelt kérdés
Pl. Gyomorsavat okoz, vagy hasfájást, vagy valami egyéb dolgot tapasztalt valaki? A pozitív hatások is érdekelnek. De arról találtam sok információt a neten.2018. márc. 24. 20:25
1/17 Lazy Lover válasza:
nálam nem volt de emberre válogatja
2/17 anonim válasza:
Nálam sincs semmi mellékhatása.
5/17 anonim válasza:
Kávéban kóstóltam még csak,de abszolút hasmenés és gyomorfájás
6/17 anonim válasza:
Nem hiszem, a gyerekeknek valo "maci kave" is cikoria. Emlekeim szerint nem volt tole soha semmi bajom.
7/17 A kérdező kommentje:
Akinek hasmenést okozott az azonnal érezte vagy csak később a nap folyamán? Beszorul egy ideje a gyomromba a levegő és ennek keresem az okát a fogyasztott ételek között. A cikória most nálam új ezért a kérdés.
2018. márc. 24. 22:55
8/17 anonim válasza:
Ovis gyerekem is cikóriát iszik, semmi gond vele. Macikávét. A gyomorba kerülő levegő oka lehet, ha sietve eszik-iszik valaki. Tehát nyelés közben sok levegőt nyel. Pozitív hatásról a cikória esetén én nem tudok beszámolni, de negatívról sem. Nekem ha kávét iszom, van egy erős diszkonfort érzés a gyomromban, ami aztán elmúlik. Cikóriánál nincsen.
9/17 A kérdező kommentje:
A kávénál nekem is van sajnos.
2018. márc. 25. 05:54
10/17 anonim válasza:
Gyomorsavtúltengés okozhatja, de ennek biztosan utánajártál már. Éhgyomorra sem ajánlatos kávét inni, ha valakinek a gyomra érzékeny, de nálam például számít a kávé minősége. Nem vagyok egy kávé szakértő, nescafét szoktam inni, mert nekem naponta egy, nagyon végső esetben naponta kettő kávé elegendő, így nem ver a földhöz, hogy a legdrágább kávét veszem. Egyszer vettem egy angol nevű olcsó nescafét, időbe telt míg rájöttem, mitől van napközben hányingerem. Úgyhogy nálam az olcsó kávé tabu. Tehát érdemes megnézned, milyen kávét iszol, mert óriási különbségek vannak! A másik lehetőség, hogy hogyan iszod a kávét. A tej erjed és a tej+kávé kombó rendesen ki tudja készíteni a gyomrot. Ha a tej a ludas, akkor tej helyett rizs- vagy zabtejet javasolok, kis időbe telik, míg megszokod. A rizstejnél alig lehet észrevenni a különbséget. A kávé után szinte mindenki wc-re kívánkozik, a kávénak van egy víz- és hashajtó hatása. Ennek az is az előnye, hogy egész nap az embernek akkor nincs ilyen jellegű gondja. De a kérdésedre visszatérve, a cikóriánál én semmilyen mellékhatást nem vettem magunkon észre, de ez még nem jelenti azt, hogy te esetleg érzékenyebb vagy rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!