A mogyoróból hogy tudnak krémet csinálni?
Az első válaszolónak, igazából csak elmondtad,hogy vannak benne kiegészítők, de a kérdés arról szólt,hogyan tudnak. A legegyszerűbb válasz rá,megdarálják/ledarálják a mogyorót. Házilag is lehet készíteni.
Recept:
HOZZÁVALÓK
1 marék mogyoró (nem földimogyoró)
2 tábla tejcsokoládé (lehet diabetikus)
2 ek porcukor
1 ek kakaópor
1 db vaníliarúd (kikaparva)
1 ek olívaolaj
1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS
A mogyorót sütőben 180-200 fokon 15-20 alatt megpirítjuk. Ha kihűlt, lehántjuk a héját, és ledaráljuk.
A csokoládét a mikróban felolvasztjuk, és hozzákeverjük az összes hozzávalót, majd botmixerrel az egészet összeturmixoljuk.
Így épül fel egy doboz Nutella:
Leginkább a legfelső összetevő, a pálmaolaj vagy pálmazsír teszi krémessé, ami a trópusokon növő olajpálmának a gyümölcséből sajtolt növényi olaj. A pálmaolajjal egyébként önmagában nincs probléma, viszont ha olvasod a híreket esetleg, akkor láthatod, hogy a környezetvédők rengeteget szidják. Ennek az az oka, hogy manapság már a margarinoktól kezdve a kozmetikumokig mindenbe ezt tesznek, és Délkelet-Ázsiában akkora területeken termesztik, hogy kiszorít és a kihalás szélére sodor minden más fajt.
Hozzáteszem, az eredeti Nutella kb. 13%-os mogyorótartalma a legmagasabbnak számít a mogyorókrémek között. Az egyéb utánzatokban jó, ha van 1-2% mogyoró összesen, a többi mesterséges édesítő, aroma, ízfokozó meg hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!