Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A mogyoróból hogy tudnak...

Pepe91 kérdése:

A mogyoróból hogy tudnak krémet csinálni?

Figyelt kérdés
gondolok itt a nutellára

2017. dec. 30. 11:00
 1/4 anonim válasza:
53%
hát a nutellában jó, ha 15% mogyoró van, a többi cukor, növényi zsírok, meg még mindenféle stabilizátor, remélem így már érthető
2017. dec. 30. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:
68%

Az első válaszolónak, igazából csak elmondtad,hogy vannak benne kiegészítők, de a kérdés arról szólt,hogyan tudnak. A legegyszerűbb válasz rá,megdarálják/ledarálják a mogyorót. Házilag is lehet készíteni.


Recept:

HOZZÁVALÓK

1 marék mogyoró (nem földimogyoró)

2 tábla tejcsokoládé (lehet diabetikus)

2 ek porcukor

1 ek kakaópor

1 db vaníliarúd (kikaparva)

1 ek olívaolaj

1 csipet só


ELKÉSZÍTÉS

A mogyorót sütőben 180-200 fokon 15-20 alatt megpirítjuk. Ha kihűlt, lehántjuk a héját, és ledaráljuk.

A csokoládét a mikróban felolvasztjuk, és hozzákeverjük az összes hozzávalót, majd botmixerrel az egészet összeturmixoljuk.

2017. dec. 30. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
87%

Így épül fel egy doboz Nutella:

[link]


Leginkább a legfelső összetevő, a pálmaolaj vagy pálmazsír teszi krémessé, ami a trópusokon növő olajpálmának a gyümölcséből sajtolt növényi olaj. A pálmaolajjal egyébként önmagában nincs probléma, viszont ha olvasod a híreket esetleg, akkor láthatod, hogy a környezetvédők rengeteget szidják. Ennek az az oka, hogy manapság már a margarinoktól kezdve a kozmetikumokig mindenbe ezt tesznek, és Délkelet-Ázsiában akkora területeken termesztik, hogy kiszorít és a kihalás szélére sodor minden más fajt.


Hozzáteszem, az eredeti Nutella kb. 13%-os mogyorótartalma a legmagasabbnak számít a mogyorókrémek között. Az egyéb utánzatokban jó, ha van 1-2% mogyoró összesen, a többi mesterséges édesítő, aroma, ízfokozó meg hasonlók.

2017. dec. 30. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Az olajos magvak zöméből elég könnyű krémet készíteni, egyszerűen krémmé kell darálni. Ekkor nevezik ilyen-olyan vajnak, ott van pl. a földimogyoróvaj, még a bolti verziója is túlnyomórészt földimogyoró, nem sok plusz van benne, ennek megfelelően viszonylag kemény is (az én szobahőmérsékletemen). De egy kevés zsírral máris krémesebb, kenhetőbb lesz a cucc.
2017. dec. 30. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!