Túróból körözötten kívül mit lehet csinálni?
Túrós palacsintát, túrós tésztát, túrós sütiket, házi túrórudit, gyümölccsel is elkeverhető... S persze simán el lehet csipegetni magában (gyerekként cukrot is raktam bele. ma már nem eszem túrót sem).
A fentiek zöme sósan is működik, ha zavar, hogy sok édességet írtam.
Hát nem ilyen túrós palacsintára gondoltam, meg túrógombócra, mert az magamtól is ment volna.
Arra gondoltam, mivel lehet ízesíteni, kikeverni, lehetőleg ne édes legyen. Köszi azért!
Az a helyzet, hogy gondban vagyok ezzel a diétával, húst, halat, szóját, hüvelyeseket nem lehet enni, vagy csak nagyon módjával, de a fehérjét valamivel be kell vinni. Ezért gondoltam a túróra.
Régi kedvencem a sóval tejföllel kikevert túró, amivel megtöltöm a tv paprikát.
Esetleg a túróval töltött zsemle vaníliásan, bár ez édes.
Fűszeres túrókrém: petrezselyem, snidling, fokhagyma,vöröshagyma, kapor, pici tej amivel lágyítod
Tömlős krémsajttal is elkeverheted,ha szereted az olivabogyót azt is tehetsz bele
De ha beütöd a googlen hogy sós túrókrémek, nagyon sokfélét kiad
Nagyon finom roquefort vagy márvány sajttal.
A sajtból 5 dkg elég 25 dkg túróhoz.
Egy diónyi vajjal kikeverem a sajtot krémesre, ha van otthon tejszín azt is lehet tenni bele. Majd beleforgatom a túrót, ez után megkóstolom, és sózom, mert a roquefort eléggé sós sajt.
Ezt a krémet be lehet tölteni paprikába, paradicsomba vagy uborkába. Nagyon jól harmonizál a szőlővel, körtével vagy almával is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!