Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Az lehet ártalmas, ha rengeteg...

Az lehet ártalmas, ha rengeteg mandarint eszem?

Figyelt kérdés
Sosem voltam annyira oda a mandarinért, de most pár hete nagyon rákattantam, kb. 6-8 darabot megeszem naponta, szóval már jópár kilót elfogyasztottam. Nemrég olvastam, hogy mennyi mindennel tartósítják, meg hogy a héját nem szabad megenni (ki gondolta volna :D). Ezek a tartósítószerek átjuthatnak magára a gyümölcsre is? Mert akkor lehet, hogy jobb lenne visszafogni magam :)
2017. nov. 27. 21:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

szia

szerintem semmi bajod nem lesz, én ilyenkor narancson zabálok (nem, nem eszek hanem zabálok KG SZÁMRA!)

lehet valami vitamin hiányunk van ilyenkor vagy nem tudom, de nekem ez már gyerekkorom óta Így van, ha jön a tél akkor narancs-mandarin függővé válok :D

24/f

2017. nov. 27. 21:53
 2/7 Carragher_x ***** válasza:
100%

"Nemrég olvastam"

Az ilyenek alapján konkrétan nem szabad semmit sem enni:)

2017. nov. 28. 01:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Azt is olvastad, hogy mennyi vitamin van benne? :)

Egyed nyugodtan, sok választásod amúgy sincs így tél fele:)

2017. nov. 28. 08:12
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az esetleges tartósítószer nem jut át a héjon, de azért a gyomorsavadra figyelj. ha reggelente, égő, kaparó érzést érzel a torkodban, akkor mérsékeld a mennyiséget, és lefekvés előtt ne egyél már.

A citrusfélék nagyon megemelhetik a gyomorsavszintet, ami igen kellemetlen tünetekkel járhat.

Nyilván ez az egyéni érzékenységtől is függ.

2017. nov. 28. 09:52
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagy cukorbeteg, akkor egészségedre!:)
2017. nov. 28. 13:12
 6/7 Rebi13524768 ***** válasza:
100%
Ez nagyon cuki kerdes!:) Egyed nyugodtan, nagyon sok benne a vitamin!:)
2017. nov. 29. 15:58
 7/7 Salx Narval ***** válasza:
Én az almával vagyok így, egyszerűen nem tudom abbahagyni az almaevést, magostól, héjastól és mindenféle más formában tolom befelé.:D
2017. nov. 30. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!