A mandarint meg kell mosni?
Ma találtam egy madnarint a suliban.
Úgy megörültem neki :D
Barátnőm rögtön kiakadt, hogy "fúj, nehogy megedd"
Nem volt semmi baja, semmi sérülés, bele sem bontottak.
"Akkor legalább mosd meg"
Mondom, minek, nem a héját fogom megenni.
Ezekután egy roppant színvonalas vita indult, az "amíg a fán nő, mindenféle bogár meg kosz meg szösz rámászik, mégse pánikol senki" és a "nem érdekel, átmegy a héján" főbb érvekkel.
Melyikünknek van igaza? :D
Nem kell megmosni.
1. Mert megpucolod mielőtt megeszed. (Nem a héjját eszed)
2. Amennyi piszok a pucolás közben rákerül annyi nem árt. Azért van ennyi fajta betegség, mert most már lassan a gyümölcsöt is fertőtlenítik az emberek. Így nem fejlődik az immunrendszer. Régen sem mosták meg a gyümölcsöt csak úgy megették.
Soha nem jutott még eszembe, hogy megmossak egy mandarint.
Amennyi koszt megettem én gyerekkoromban, a fa tetején ülve a cseresznyét, árokpartról a papsajtot, kerítésről a vadsóskát, szerintem nekem már semmi nem tud megártani :)
A bogár, a kosz, a szösz meg a fa közel sem olyan retkes, mint egy emberi kéz. A bogáron pl. nincs 300 féle baktérium, az emberi kézen van.
Aki otthagyta a mandarint, megfogta a héját. Utána te fogod meg a héját, amíg megpucolod. És hopp, máris ott a kezeden a mandarin előző tulajának az összes retke. Na ezért kell megmosni a gyümölcsöt pucolás előtt, és nem a bogarak vagy esetleg permetszerek miatt.
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__elelmiszerek__7..
Csemegézz a válaszok között! ;)
Én nem mosom meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!