Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A mandarint meg kell mosni?

A mandarint meg kell mosni?

Figyelt kérdés

Ma találtam egy madnarint a suliban.

Úgy megörültem neki :D

Barátnőm rögtön kiakadt, hogy "fúj, nehogy megedd"

Nem volt semmi baja, semmi sérülés, bele sem bontottak.

"Akkor legalább mosd meg"

Mondom, minek, nem a héját fogom megenni.

Ezekután egy roppant színvonalas vita indult, az "amíg a fán nő, mindenféle bogár meg kosz meg szösz rámászik, mégse pánikol senki" és a "nem érdekel, átmegy a héján" főbb érvekkel.

Melyikünknek van igaza? :D

2017. jan. 5. 19:36
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
52%
Én biztos soha nem fogom megmosni. Ez nem tuti, hogy megfelelő válasz, de kb. ennyire érdekel a dolog.
2017. jan. 5. 19:42
 2/20 anonim ***** válasza:
93%
A héját ugyan lebontod, de ahogy leszeded megfogod a gyümölcsöt is. Kitudja milyen retket viszel így rá, amit viszont megeszel.
2017. jan. 5. 19:42
 3/20 anonim ***** válasza:
24%
Nem kell megmosni, de kézmosás nem árt evés előtt.
2017. jan. 5. 19:50
 4/20 anonim ***** válasza:
41%

Nem kell megmosni.

1. Mert megpucolod mielőtt megeszed. (Nem a héjját eszed)

2. Amennyi piszok a pucolás közben rákerül annyi nem árt. Azért van ennyi fajta betegség, mert most már lassan a gyümölcsöt is fertőtlenítik az emberek. Így nem fejlődik az immunrendszer. Régen sem mosták meg a gyümölcsöt csak úgy megették.

2017. jan. 5. 19:51
 5/20 anonim ***** válasza:
83%

Soha nem jutott még eszembe, hogy megmossak egy mandarint.

Amennyi koszt megettem én gyerekkoromban, a fa tetején ülve a cseresznyét, árokpartról a papsajtot, kerítésről a vadsóskát, szerintem nekem már semmi nem tud megártani :)

2017. jan. 5. 19:56
 6/20 anonim ***** válasza:
77%

A bogár, a kosz, a szösz meg a fa közel sem olyan retkes, mint egy emberi kéz. A bogáron pl. nincs 300 féle baktérium, az emberi kézen van.

Aki otthagyta a mandarint, megfogta a héját. Utána te fogod meg a héját, amíg megpucolod. És hopp, máris ott a kezeden a mandarin előző tulajának az összes retke. Na ezért kell megmosni a gyümölcsöt pucolás előtt, és nem a bogarak vagy esetleg permetszerek miatt.

2017. jan. 5. 20:08
 7/20 anonim ***** válasza:
60%
Sokan nem mossák meg, de érdemes lenne, mert ki tudja k i fogdosta össze. Aztán a kezedet is megmoshatod mikor hámozod. Sokszor nem elég simán megmosni ha a kezeddel összefogdostál sok más dolgot is.
2017. jan. 5. 20:23
 8/20 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__elelmiszerek__7..

Csemegézz a válaszok között! ;)

Én nem mosom meg.

2017. jan. 5. 20:32
 9/20 anonim ***** válasza:
Elvileg meg kellene, ki tudja úgy elképzelni a narancs- és mandarinszüretelőket, hogy kulturált illemhelyet biztosítanak nekik kézmosási lehetőséggel... érted, mire célzok, mi minden kerülhet a kezükről arra a héjra. De én is gyakran elbliccelem, ritkán hallani tömeges megbetegedésről ilyesmi miatt, én meg lusta vagyok. Eddig még nem volt bajom tőle.
2017. jan. 5. 20:55
 10/20 anonim ***** válasza:
90%
Soha nem.mosom meg.
2017. jan. 5. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!