Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A mandarint meg kell mosni?

A mandarint meg kell mosni?

Figyelt kérdés

Ma találtam egy madnarint a suliban.

Úgy megörültem neki :D

Barátnőm rögtön kiakadt, hogy "fúj, nehogy megedd"

Nem volt semmi baja, semmi sérülés, bele sem bontottak.

"Akkor legalább mosd meg"

Mondom, minek, nem a héját fogom megenni.

Ezekután egy roppant színvonalas vita indult, az "amíg a fán nő, mindenféle bogár meg kosz meg szösz rámászik, mégse pánikol senki" és a "nem érdekel, átmegy a héján" főbb érvekkel.

Melyikünknek van igaza? :D

2017. jan. 5. 19:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
51%
megfogdosta valami néger aki leszedte, meg még néhány aki csomagolta, szállította, a zöldséges vagy áruházi dolgozó, aki megvette és aki otthagyta... ki tudja hányszor köhögött rá, vagy mosott e kezet kaksi után. én megmosnám ha már találtad. Mérgezett is lehetett volna :D
2017. jan. 5. 22:58
 12/20 anonim ***** válasza:
93%

1. Ha már kosz, akkor sokkal inkább aggódnék a héján lévő permetszer miatt, mint a bogarak, meg emberi mancsok miatt.

2. nem tudom a mosni/nem mosni vitát eldönteni, de olyan érvről is hallottam már, hogy teljesen tisztára mosni úgysem tudod, és a vízsugárral csak fellazítod a héjon lévő szennyeződéseket, és azok könnyebben jutnak a kezedre vagy a gyümölcshúsra hámozás közben. szóval több kárt okoz, mint hasznot.

3. Köztes megoldás: mosás nélkül óvatosan megpucolni, hogy minél kevésbé érj a húshoz, utána kézmosás, és lehet enni. Én így csinálom.

2017. jan. 6. 01:25
 13/20 anonim ***** válasza:
89%
Most őszintén! Ki az, aki megmossa a kezét, miután kinyitotta a chipses zacskót, vagy felbont egy tábla csokit? Pedig azt is összefogdossák, szállítják, leejtik, ráköhögnek.
2017. jan. 6. 02:18
 14/20 anonim ***** válasza:
Én nem mosom meg ,szépen is néznék ki percenként mosom mandarint vagy kezemet ,mert én elég sokat megtudok enni belöle.
2017. jan. 6. 06:35
 15/20 anonim ***** válasza:
igen, elvileg a kezedről rákerülhetnek dolgok, de én sosem mostam meg, szerintem felesleges. és még élek, jé! ez már túlzott tisztaság-mánia, jól írta az előző: ennyi erővel a chipes zacskót meg kb mindent megmoshatnánk.. mondjuk ha utcán találtad volna, más lenne a helyzet, de szerintem nem kell ezen parázni.
2017. jan. 6. 14:31
 16/20 anonim ***** válasza:
Nem a csipszes zacskót kell megmosni, hanem miután kiöntötted belőle az ételt, evés előtt megmosni kezed. Nem szoktad? Fura.
2017. jan. 7. 16:35
 17/20 anonim ***** válasza:
És a chipszeket ritkán permetezik...
2017. jan. 9. 01:51
 18/20 anonim ***** válasza:

Emberek most komolyan. Teljesen mindegy hogy megmossátok e vagy sem, nem haltok bele. Én pl sosem mosom meg. Annyi baktérium éri az ember szervezetét hogy az a mosatlan mandarinhéj elenyésző, ahogy a chipses zacskó összefogdosása is.

Van hogy az almát sem mosom meg.

Mielőtt vécézek akkor előtte mindig megmosom a kezem és utána is. Sokan meg se mossák, vagy csak utána.

2017. jan. 9. 01:59
 19/20 anonim ***** válasza:
evés előtt mindig megmosom a kezem, de a chipset a zacskóból eszem és nem öntöm ki belőle. hm, de fura..
2017. jan. 9. 09:22
 20/20 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy fura, de nem mosom meg a kezemet, miután felbontottam egy chipses zacskót, vagy kibontottam egy tábla csokit. De még csak ki se szoktam tenni tányérra. Nekem az lenne fura, ha a chipset, csokit, kekszet, savanyú cukrot, túró rudit, rágógumit, vagy a szotyolát tányérról enném. De nem vagyunk egyformák.
2017. jan. 10. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!