Most akkor a szója ártalmas, vagy bizonyos formákban fogyasztható? Valóban a legmagasabb a fehérje tartalma, és alkalmas izomépítéshez?
Az a gondunk vele, hogy nem tudni, mennyire génkezelt, vagy egyéb manipulációkkal turbózott kaja.
Én max. hetente, de inkább két hetente 1-1 alkalommal veszem elő, vagy a szójakockát, vagy a granulátumot és készítek belőle valami főttet.
Az is igaz, hogy amikor ennél sűrűbben használtam, a benne levő fehérjétől csupa kiütéses lettem.
Azt mondom, csak óvatosan, ne vidd túlzásba, váltogasd a fehérje-tartalmú kajákat. A csirke, a tojás, a gomba, a szója, sok-sok módon készíthetőek, ne legyen egyhangú az étkezésed!
"Az a gondunk vele, hogy nem tudni, mennyire génkezelt, vagy egyéb manipulációkkal turbózott kaja. "
Ez tévhit. Az EU-n belül tilos génmódosított szóját árusítani, és a dobozon is egyértelműen fel van tüntetve.
A szója valóban a legjobb fehérjeforrás.
Kockázata igazából nincsen, nagyon egészséges és tápláló. Ázsiában évezredek óta fogyasztják naponta.
Egy másik jellemző tévhit az, hogy "női hormont" tartalmaz. Ennek a fitoösztrogén címszó alatt nézhetsz utána. A nevetséges pl. az, hogy a kávéban ugyanúgy megtalálhatóak ezek, mint a szójababban, de érdekes módon attól sem nőtt még melle minden kávézó férfinak. Ahogy a szójától sem fog természetesen :)
El vagy tévedve! Az egy dolog, hogy az Eu-n belül tilos, meg hogy fel kell tüntetni!
Amikor úgy hirdetik a leárazást, hogy "gluténmentes virsli", pedig ugye a glutén az növényi eredetű termékekben (=itt éppen valószínű a szójában!) van, a virslibe pedig hogyan kerül, amikor az EU-n belül abban csak hús lehetne!!
Ez részedről pont olyan érv, mint a fagyasztott csirkét is úgy árulják, hogy "Konyhakész"!!! Éppen ezen az oldalon olvastam, hogy valaki ezt szó szerint el is hitte!!!
Utolsó te szellemi fogyatékos vagy? Mit nem értesz azon, hogy az EU-n belül tilos génmódosított szóját termelni, árulni, és Magyarország az EU tagja, TEHÁT nem kapható az országban SEHOL génmanipulált szójatermék?
És igen, ezen kívül a csomagolásán fel van tüntetve.
A gluténmentesség egy teljesen más kérdés, semmilyen EU-n belüli törvény nem tiltja a gluténos termékek forgalmazását...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!