Csicseriborso vagy szoja?
Nem kísérleteznék a szójával, sok rosszat halottam róla (persze nem teljesen mindegy, milyen, de egyszerűbb kerülni, plusz rém ízetlennek is tartom), a csicseriborsó viszont roppant szimpatikus. Inkább komplettálnám azt, elviselve a többlet szénhidrátot. Még akkor is, ha szénhidrátszegény étrendem van. Előbb veszek borsó- és rizsfehérjét, minthogy szóját egyek.
De ez az én személyes véleményem, laikusként megvannak a határai a tudásomnak, mindenki mást mond, kevés dologban lehet biztos az ember.
A húst nem kell helyettesíteni. Hús nem kell. Fehérje kell, de az a növényekben is bőven van. Változatos, bőséges növényevéssel nincs semmi gond, ha picit odafigyel az ember. Gabonák, hüvelyesek, egyéb zöldségek, olajos magvak, ésatöbbi. Bőven be lehet vinni a szükséges tápanyagokat.
Egyrészt a szójában található fitoösztrogénekneknek nincs hatása a hormonháztartásra, ezek nem hormonok hanem ahhoz hasonló vegyületek. Melleleg minden növény tartalmazza őket, nem csak a szója, hanem az olajos magvak, gabonafélék, minden. Sőt a gabona tartalma által még a sör is :)
A húsban pedig nincsenek olyan anyagok amit pótolni kellene mivel minden bevihető más forrásból is.
Amúgy 3., a szervezetnek nem FITOösztrogén hanem ösztrogén szintje van.
És nem mellesleg az emberi szervezetre nincs hatással, ne írj butaságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!