Konzerves bab tárolás?
"Ha a felnyitott ételt nem egyszerre fogyasztjuk el, mindig vegyük ki a fémdobozból és rakjuk át légmentesen zárható tárolóedénybe, mert a levegővel való érintkezés során a fémtől az étel rossz mellékízt kap. 2 napon belül mindenképpen fogyasszuk el."
Köszönöm a válaszokat.
Az már régen rossz, mikor egy ételnek megváltozik az íze attól, hogy fémdobozban van tárolva. Ezt azt jelenti, hogy olyan anyagokat tartalmaz az étel (vagy csak savas kémhatású maga), ami reakcióba lép a fémmel. És ez szerintem elég gáz. Nekünk sok fém tároló edényük maradt régebbről, akkoriban simán tároltak benne a szüleim hetekig kaját (már ha nem buggyanós féle volt) és nem lett semmi baja. És a fémen nem hiszem, hogy változtattak volna...
A konzerves doboz már régen sem ugyanaz a fém volt mint amiben anyudék tárolták a kaját.
Ez a kés egy Heinz babkonzerv nyitása után állt pár órát babosan: [link]
Ez van a konzervekben, így kalkuláljunk.
Egyébként én bármi is legyen átfőzném hagymaágyon, ha hőkezelés után rakod el akkor eláll egy darabig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!