Egy félkemény sajt megromlik, ha reggel megveszem és csak este rakom hűtőbe?
Köszi. De akkor gyorsabban penészedik melegben? Valamiért csak hűtőben tároljuk.:)
Gouda sajtról lenne szó.
Persze, hogy gyorsabban penészedik a melegben. Nem az lesz az eredmény, hogy rögtön megromlik, hanem hogy utána hűtőben tartva is hamarabb kezd majd el romlani, mert már romlásnak indult az alatt a 12 óra alatt.
Egyébként amit a második állít, téves. Amikor a sajt penészedni kezd (mint más étel is) átszövik a penészgomba fonalai. Tehát ha levágod a szélét, ami láthatóan rossz, attól még ugyanúgy romlott, penészes sajtot eszel, csak nem látod.
5: "De az nem baj, egy sajtnál a penész értéknövelő, sokkal finomabb lesz tőle. Vannak kifejezetten penészes sajtok, azok extra drágák."
Amire gondolsz, az a nemespenész. Azzal nincs is baj, ellentétben a rendes penésszel, ami viszont káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!