Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kocsonya fogyaszthatóság,...

Kocsonya fogyaszthatóság, meddig jó a kocsonya?

Figyelt kérdés

Házilag elkészített kocsonyát meddig , hány napig lehet tárolni a hűtőben, hogy az még fogyasztható legyen?

Azaz, mik az ismérvei, jelei annak, amikor már egy kocsonya nem fogyasztható mert megromlott.



2017. jan. 24. 17:36
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Két-három napnál tovább nem biztos, hogy eláll. Amikor megromlik, akkor savanyú ízü és büdös lesz.


De a kocsonyát minden további nélkül le lehet (adagokban) fagyasztani. Fogyasztás elött fel kell olvasztani folyékonyra és újra megdermeszteni.

2017. jan. 24. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi választ adónak a válaszát.

Várom a többiek válaszát is !

2017. jan. 24. 18:46
 3/6 anonim ***** válasza:
84%

A kocsonya is a sokáig fogyasztható kaják közé tartozik, mint pl. a töltött káposzta. Tehát legalább egy hétig semmi baja nem lesz a hűtőben.

Nem tudom mi ez a "modern konyha szokás", hogy minden elromlik két nap alatt...

Az ismerőseim közül mindenki azt mondja, hogy legalább egy hét. Sőt, van aki még több ideig is el meri tartani a hűtőben.

2017. jan. 25. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
83%

Falun a disznót rendesen kivéreztetik. A kocsonyát zöldségek nélkül csak fokhagymával főzik, a húst bőven ellepi a lé, ami megdermedve elzárja a levegőtől. És a fűtetlen pecuban tárolják, ahol gyakran fagypont alatti a hőmérséklet.

Ez a kocsonya biztosan eláll két hétig is a fagypont körüli pecuban.


Az átlag vágóhídon a sertés nincs rendesen kivéreztetve. Ha netán hentestől veszem a húst, még a harmadik áztatóleve is véres. (Sokkal hamarabb romlik az étel, ha a húsban a vér bennemarad. A vér jó táptalaj a baciknak) Van aki zöldséget is rak a kocsonya főzővizébe. És gazdagon rakja hússal, hogy a hús kikandikál a kocsonyából. Aztán beteszi a 8 fokos hűtőszekrényébe, amit az otthon lévő gyerekek 10 percenként kinyitnak.

Na, ez a kocsonya lehet, hogy csak néhány napot bír ki, minőségromlás nélkül. A kiálló húsok megszáradnak, megbarnulnak. A hús és a lé találkozásánál pedig elkezdenek szaporodni a baktériumok és a gombák.

A kocsonya zsírmentes felszíne már nem csillogóan fényes, hanem bemattul. Az addigi kellemes kocsonya illatba valami mélyebb és kellemetlenebb szag keveredik.

2017. jan. 25. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat !

Idő közben sikerült Édes Anyukámmal is beszélnem és szerinte a kocsonya kb. egy hétig tartható el.

Romlás jelei, amikor a kocsonyán megjelennek az apró, szinte harmatszerű vízcseppek, vagy a kocsonya elkezd szét repedezni, vagy az egyébként szép átlátszó kocsonya színe elkezd mattúlni, vagy érezhető a szaga a romlottság szag.

2017. jan. 27. 00:39
 6/6 anonim ***** válasza:
51%
4 jómongya!
febr. 11. 05:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!