Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mennyit tofut lehet egy nap...

Mennyit tofut lehet egy nap fogyasztani?

Figyelt kérdés
Olvastam róla sokat de sehol nem írnak mennyiséget.Azt írjak ne vigyük túlzásba mert az már nem egészséges mivel befolyásolhatja a hormonháztartásunkat.Na már most a sok hús sem jó mert magas lesz a húgysav szint stb mégis sok "gyúrós" több kilót megeszik egy nap.Én is edzek és jó lenne minél többet enni belőle de az egészségem fontosabb.Mennyit egyek egy nap?

2017. szept. 16. 13:00
 1/3 anonim ***** válasza:
82%

Normális és hozzáértő ember nem eszik napi több kiló húst, mert az egészségtelen. Bármiből egészségtelen a sok fehérje (koksz mellett jóval több be tud épülni, de az eleve nem egészséges életmód), kicsit alatta pedig merőben felesleges. 1,5-2 g/feleslegmentes ttkg bőven elég szinte kivétel nélkül mindenkinejk, van, aki jóval alatta is optimálisan fejlődik, de a fenti a biztos.

A tofuhoz viszont nem tudok hozzászólni, én nem nyúlok szójához, csak némi erjesztett ázsiaihoz, biztos, ami biztos. Úgysem szeretem. De nyilván nem mindegy, milyen szója. A nyugatiról úgy tudom, túl gyakran génmódosított s az állítólag nem jó, de ennek a tudományos háttere magas nekem. Azt azért jó ötletnek tartom, hogy ne arra alapozd a fehérjebeviteledet. Naturálban nem kell olyan sok, simán bevihető másból, kellő elszántsággal akár növényekből is, nemhogy mindenevő étrenden, ott sokunknak inkább igyekezni kell, hogy ne szálljunk el vele. Persze kinek 80, kinek 150 gramm a cél, különféle étrendeken, nem mindegy.

2017. szept. 16. 16:42
 2/3 anonim ***** válasza:
88%

Annyi szóját fogyasztasz egy nap, amennyit csak akarsz, mert semmiféle hatása nincs a hormonháztartásra. Nagyon egészséges, fehérjedús étel, a legújabb kutatások szerint a rendszeres fogyasztása csökkenti a rák sok fajtájának esélyét.

A növényekben található fitoösztrogének nincsenek jelentős hatással a hormonháztartásra.

Ilyeneket tartalmaz pl. minden hüvelyes, a sör, az alma, a répa, sok gabonaféle, a kávé, a menta, a gyömbér, az ánizs és még sok más is.

2017. szept. 16. 22:28
 3/3 anonim ***** válasza:
25%
A gyúrósnak már eleve nincs hormonháztartása, azaz tökmindegy.
2017. szept. 24. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!