Ujrafagyasztott hus 2 nap utan lehet fogyasztani?
a multkor vettem egy 2 kilos csirket de a mellet kulonraktam hogy majd megcsinalom. csak annyi volt a baj hogy a melyhutobe tettema huto helyett es ujrafagyott ezt meg meg lehet enni?
at halottam h fagyasztas utan a bomlas folytatodik de csak 1 ejszakat volt a fagyasztoban
A bomlás NEM a fagyasztóban történik - elvégre a fagyaszó éppen ez ELLEN lett kitalálva.
A gond az, hogy amikor kiolvasztottad, akkor elindult egy bomlási folyamat, mert a fagyasztás során sérülnek a sejtek, és a mindenhol jelenlévö baktériumok elkezdik a húst bontani. Normál esetben ez nem gond, mert a húst hökezeled és emiatt nem tudnak elszaporodni.
Ha lefagyasztod, akkor ez az állapot megmarad, csak a bomlás áll meg, de a következö kiolvasztáskor folytatódik - és ez ESETLEG lehet probléma.
Szerintem ha a kiolvasztás után nincs semmi szaga, akkor alaposan átsütve megeheted,.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!