Fogyókúrához milyen kenyeret lehet fogyasztani?
Vannak csökkentett szénhidráttartalmú kenyerek, amelyek szerintem jók (tapasztalatból mondom). Sajnos ebből is sokat telenyomnak szójával, de találhatsz olyat is, amelyben nincs, vagy csak kevés van. Az íze a legtöbbnek nagyon finom, főleg pirítósként vagy paninóként. Nekem ezek a kedvenceim:
Lipóti élesztőmentes
Ludwig jókenyér (2 féle is van, ami csökk. ch.)
Glyx
Pur pur
Van a Tescónak is egy csökk. ch. csomagolt toastkenyere, ami szerintem finom, meg a Sparban van egy diabetikus csomagolt, szeletelt magos kenyér, sajna nem tudom pontosan a nevét. A legjobb, ha bemégy az üzletbe, és átböngészed a kenyerek kalóriatáblázatát és összetevői listáját. Ha a ch 40% alatt van, a kcal meg olyan 200-250 körüli, akkor azt mondanám, hogy az előnyös lehet egy fogyókúra szempontjából.
Természetesen a fogyókúrád nem ezen az egy élelmiszeren fog eldőlni, az összképet kell nézni, az össz kalória bevitelt, a testmozgást stb.
Amilyet akarsz, a te döntésed.
Én normált (=gluténes szénhidrátbombát, teljes kiőrlésű tönköly és egyebek keverve) extrém ritkán eszem, magkenyeret is, sosem voltam kenyeres. Főtt vagy sült ételeket eszem (persze a kenyér is sült, de azt nem), kenyeret pont nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!