Lúgosításkor milyen ételeket és italokat lehet
fogyasztani?
Figyelt kérdés
Ha nem nagyon főzök, és rendelt kajákat szoktam enni, hogyan tudom ezt megoldani?
2016. febr. 15. 09:50
1/7 anonim válasza:
Tudom, miért nem a kérdésre válaszolok, de nincs más értelmes felelet: NEM létezik lúgosítás. Általános iskolai biológia is elég lenne hozzá, hogy erre valaki rájöjjön. Ez az egész lúgosítási mizéria egy nagy humbug.
2016. febr. 15. 10:03
2/7 anonim válasza:
Bármilyet ehetsz, mert ahogy az első is mondta, a lúgosítás mint műfaj az emberek tudatlanságára és betegségtől való félelmeire épít. Tudományos alapja nincs. Az másik kérdés, hogy bizonyos ételek (például cukros dolgok) gyomorsav-túltengést okozhatnak, de ez kizárólag "keretein" belül érvényes (és a nyelőcsőben, ha reflux van) de azon kívül, pláne vér és sejtanyagcsere szinten a savas-lúgos tologatás nem lehetséges. És itt most ugyebár a kémhatásról beszélünk nem a vércukorszintről.
A lúgosítás olyan, mint amikor a mosógépet úgy próbálnád beállítani egy tegyük fel 60 fokos programra, hogy másfajta öblítőt vagy mosószert teszel bele. Képzeld, ha így árusítanák a mosószereket: 40 fokos tarka mosást okozó mosópor, centrifugát elindító öblítő, stb.
2016. febr. 15. 10:50
3/7 anonim válasza:
*gyomor "keretein" belül
2016. febr. 15. 10:51
4/7 anonim válasza:
Bármilyeneket, mert nincs olyan, hogy lúgosítás.
2016. febr. 15. 14:41
5/7 anonim válasza:
Márpedig létezik... nekem gyomorfekélyem van, igy kerülnöm kell mindent ami savasít, pl a tejet, fűszeres ételeket... nekem bejött: szódabikarbóna minden reggel éhgyomorra. Fél deci vízben 1-2 kávéskanál feloldva. Időnként szüneteltetni kell. Meg persze sok zöldség. Kevés só és olaj. Remélem hasznos választ adtam :)
2016. ápr. 18. 07:37
6/7 anonim válasza:
Nem, nem adtál hasznos választ. Sőt! Egészen másról írsz az érvelésedben. Gyomorsav túltengésed van. Az valóban létezik, s kezelni kell. A kérdés a test pH-értékének megváltoztatásáról szól, az pedig nem lehetséges.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!