Mit gondoltok a ketreces vs szabad/alternatív tartásból származó tojásról, érdekel titeket, mit választotok?
69%-os!
Nem, nem az állattartás miatt kiirtott esőerdőkről van szó...
Hanem a növénytermesztés miatt kiirtott esőerdőkről!
Amit a nyomorult elméjű vegák miatt kell megtenni.
Mit árt az állatoknak, aki nem eszik húst?
Hát mondjuk nézd meg Borneót, amit letaroltak a kib-szott pálmazsír miatt, mert ugye a kényes vegánok így elmondhatják, hogy növényi zsiradékot esznek, ami miatt egy állatot se kellett megölni.
Aha... az ő kis álomvilágukban.
Az a pár millió megölt állat, meg az a pár tízezer végleg kipusztított faj az meg sehol nincs mi???
Mindig ledöbbenek, ha ilyen szűk látókörű demagóg emberekbe futok bele.
Elképesztő az emberi butaság. Már most is úgy elég a termőföld, ha agyonnemesített génkezelt növényeket termesztenek rajta. Ha mindenki növényt enne, (amilyen növényeknek 10-szer jobb föld kell, a legelő minőség nem megfelelő, mert az ember nem élhet füvön) gyakorlatilag az egész bolygót kulturnövényekkel kéne beültetni.
De jó lenne az állatoknak mi?
Jelenleg évente 50.000 faj pusztul ki!!!
De a lényeg, hogy a tyúkok ne legyenek ketrecben. Gratulálok.
Utolsó! Pálmazsír minden második édességben van pl. A nutellában is, ezeknek az ételeknek a 90%-a nem vegán. Jó lenne, ha tájékozódnál kicsit. Nem a vegánok miatt termelik ki a pálmazsírt, hanem mert egy olcsó összetevő az élelmiszeripar számára.
Egy átlagos mindenevő jóval több pálmazsíros terméket fogyaszt, mint egy vegán úgyhogy nézz egy kicsit magadba.
Mellesleg: 1 kiló hús kitermelése 10x annyi vizet emészt fel, mint 1 kiló gabonáé, és összesen 7-8 kiló gabonává kerül. Az állatok 99%-a nem legelőn tartott, így a legelő minőségű földes kommentet nem értem. Azért pusztítanak ki erdőket, állatfajokat, hogy a takarmányt ki tudják termelni azon a területen. Ahol szója, kukorica megterem ott sok más növény is.
Ha mindenki vegán lenne, megszűnne az éhezés a földön, akkora élelmiszertöbbletet tudnánk kitermelni.
Mellesleg: az ügegházhatású gázok 40%-a az ipari állattartásból származik! Légy büszke rá, hogy a te életmódod miatt melegszik a klíma és pusztul el lassan a föld :)
Nem is értem hogy lehet valaki ennyire tájékozatlan és még büszke is magára hogy az!
Köszönöm a válaszokat de eléggé elszomorítanak. A többség elég szívtelenül áll a témához. Azt meg meglehetősen buta és alapvetően hibás meglátásnak tartom, hogy amennyiben nem válthatod meg a világot vagy legalább is nem okozhatsz valami jelentős változást na akkor felesleges is bármivel hozzájárulni a világ jobbításához. Hisz milyen világban élnénk ha mindenki így állna a jótevéshez? Ki is adakozna és miért a beteg gyerekeknek, ki állna meg egy elütött kutyához, ki menne el véradónak, donornak stb stb? Ha nem számolhatod fel az állatok szenvedését amit okozunk nekik na akkor a kisujjadat se mozdítsd, mert minek? Pedig ha én minden nap húst eszek és az ő rajtuk kikísérletezett gyógyszerrel gyógyulok akkor is jó és abszolút van jelentősége ha kerülöm a ketreces tojást, vagy mondjuk lemondok a bőr cipőről vagy szőrméről. Ezeket megtenni szinte semmibe nem kerül, egy mozdulat a másik termékért nyúlni, hát én erre értem, hogy ha ennyit, ennyi kicsi jót is tehetek mert meg van rá a lehetőség, akkor teljesen biztos, hogy nem mulasztom el, hanem meg is teszem!
A gyermekeimet is arra nevelem, hogy minden számít, a legkisebb jó amit teszel is sokkal több annál, mint hogy érzéketlenül elfordítod a fejed és semmit nem teszel.
Ne ess kétségbe, sajnos annyira jellemző Magyarországra, hogy a felvilágosult gondolkodás valamivel kapcsolatosan valahogyan mindig évtizedekkel késik megérkezni hozzánk. De ami késik nem múlik, hidd el, ami ma pl Németországban evidens hozzáállás az itt is előbb utóbb kialakul. A most válaszoló háziasszonyok gyermekei, unokái már egészen máshogy látják majd ezeket a kérdéseket és most nem kifejezetten a tojásról beszélek, hanem az általad is leírt hibás értékítéletéről annak, hogy hogyan kell viselkedni mikor ott a lehetőség jót tenni, bármi jót. Nagyon helyes, hogy te már eleve erre tanítod például a gyerekeidet is, egy nagy előnnyel indulnak majd az életben és bárhová veti őket a sors nem fognak sem rád, sem a magyar származásukra szégyent hozni egy felvilágosultabb országban sem. De én hiszem, hogy akik nem kapják meg otthon ezt a hátteret azok is megtalálják majd a helyes utat.
És persze a kérdésre válaszolva természetesen szintén kerülöm a ketreces tojást, ahogy sok egyéb döntésemben is szerepet játszik az, hogy mivel tehetek én, a picike, jelentéktelen csepp a tengerben mégis jobbá valamit, akármit. :)
"Ha mindenki vegán lenne, megszűnne az éhezés a földön"
Na igen...
Én azért néha elgondolkodom, a hasonló topikokban, ahol a vegánok végtelen gabona- és zöldségtermő földekről vizionálnak, amik 7-8-10 milliárd embert jóllakatnának, senki nem beszél arról, hogy haszonállatok hiányában mivel trágyáznák ezeket a termőföldeket.
Műtrágyával? Aminek a gyártása a legkörnyezetszennyezőbb? És ami hosszú távon kiégeti, tönkreteszi a talajt?
Az én városomban van egy ilyen műtrágya gyártó kombinát. Aki bizonyítani tudja, hogy itt él legalább 20 éve, 3 évvel hamarabb mehet el nyugdíjba. Mert mérgező környezetben él.
Már jól megválaszolták helyettem az agyatlan felvetéseket, hogy a pálmaolaj a vegánok sara lenne; nap közben nem tudok írni, ha egyszer dolgozom. De örülök, hogy más is van, aki tájékozott a témában.
Az utolsót én nem nagyon értem, mert a kertemben én sem műtrágyázok, csak komposztot használok és forgatom a földet, és csodálatosan terem minden.
Egyes területeken egyébként az emberi trágyát is felhasználják.
A műtrágya tényleg nem egészséges alternatíva DE a rendes trágya is kifejezetten káros a sok hormon, antibiotikum, gyógyszer, gmos takarmány-maradvány miatt, ami benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!