Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit gondoltok a ketreces vs...

Mit gondoltok a ketreces vs szabad/alternatív tartásból származó tojásról, érdekel titeket, mit választotok?

Figyelt kérdés
Ma a barátnőmmel együtt voltunk a Lidlbe ahol nem vettem meg a tojást mert csak 3-as kódút találtam, nem is tudom szokott e másmilyen is lenni ott mert nem akartam még ezelőtt ott tojást venni. Erre ő eléggé furán reagált, hogy komolyaaan ezért nem fogsz venni úristen??? Szerintem ez nagyon is normális dolog, ha csak ennyit tehetek akkor meg is teszem és szerintem az árkülönbség sem az a kategória amin gondolkodni kellene. Szóval furcsa volt, hogy őt nem hogy nem érdekli de még mondhatni elítél. Én valahogy meg voltam eddig győződve, hogy ma már egy igényes nőnek amolyan ciki a ketreces tojás.
2017. szept. 5. 19:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
61%

69%-os!

Nem, nem az állattartás miatt kiirtott esőerdőkről van szó...

Hanem a növénytermesztés miatt kiirtott esőerdőkről!

Amit a nyomorult elméjű vegák miatt kell megtenni.

Mit árt az állatoknak, aki nem eszik húst?

Hát mondjuk nézd meg Borneót, amit letaroltak a kib-szott pálmazsír miatt, mert ugye a kényes vegánok így elmondhatják, hogy növényi zsiradékot esznek, ami miatt egy állatot se kellett megölni.

Aha... az ő kis álomvilágukban.

Az a pár millió megölt állat, meg az a pár tízezer végleg kipusztított faj az meg sehol nincs mi???

Mindig ledöbbenek, ha ilyen szűk látókörű demagóg emberekbe futok bele.

Elképesztő az emberi butaság. Már most is úgy elég a termőföld, ha agyonnemesített génkezelt növényeket termesztenek rajta. Ha mindenki növényt enne, (amilyen növényeknek 10-szer jobb föld kell, a legelő minőség nem megfelelő, mert az ember nem élhet füvön) gyakorlatilag az egész bolygót kulturnövényekkel kéne beültetni.

De jó lenne az állatoknak mi?

Jelenleg évente 50.000 faj pusztul ki!!!

De a lényeg, hogy a tyúkok ne legyenek ketrecben. Gratulálok.

2017. szept. 6. 05:00
 12/18 anonim ***** válasza:
77%

Utolsó! Pálmazsír minden második édességben van pl. A nutellában is, ezeknek az ételeknek a 90%-a nem vegán. Jó lenne, ha tájékozódnál kicsit. Nem a vegánok miatt termelik ki a pálmazsírt, hanem mert egy olcsó összetevő az élelmiszeripar számára.

Egy átlagos mindenevő jóval több pálmazsíros terméket fogyaszt, mint egy vegán úgyhogy nézz egy kicsit magadba.

2017. szept. 6. 07:20
 13/18 anonim ***** válasza:
69%

Mellesleg: 1 kiló hús kitermelése 10x annyi vizet emészt fel, mint 1 kiló gabonáé, és összesen 7-8 kiló gabonává kerül. Az állatok 99%-a nem legelőn tartott, így a legelő minőségű földes kommentet nem értem. Azért pusztítanak ki erdőket, állatfajokat, hogy a takarmányt ki tudják termelni azon a területen. Ahol szója, kukorica megterem ott sok más növény is.

Ha mindenki vegán lenne, megszűnne az éhezés a földön, akkora élelmiszertöbbletet tudnánk kitermelni.

Mellesleg: az ügegházhatású gázok 40%-a az ipari állattartásból származik! Légy büszke rá, hogy a te életmódod miatt melegszik a klíma és pusztul el lassan a föld :)

Nem is értem hogy lehet valaki ennyire tájékozatlan és még büszke is magára hogy az!

2017. szept. 6. 07:26
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat de eléggé elszomorítanak. A többség elég szívtelenül áll a témához. Azt meg meglehetősen buta és alapvetően hibás meglátásnak tartom, hogy amennyiben nem válthatod meg a világot vagy legalább is nem okozhatsz valami jelentős változást na akkor felesleges is bármivel hozzájárulni a világ jobbításához. Hisz milyen világban élnénk ha mindenki így állna a jótevéshez? Ki is adakozna és miért a beteg gyerekeknek, ki állna meg egy elütött kutyához, ki menne el véradónak, donornak stb stb? Ha nem számolhatod fel az állatok szenvedését amit okozunk nekik na akkor a kisujjadat se mozdítsd, mert minek? Pedig ha én minden nap húst eszek és az ő rajtuk kikísérletezett gyógyszerrel gyógyulok akkor is jó és abszolút van jelentősége ha kerülöm a ketreces tojást, vagy mondjuk lemondok a bőr cipőről vagy szőrméről. Ezeket megtenni szinte semmibe nem kerül, egy mozdulat a másik termékért nyúlni, hát én erre értem, hogy ha ennyit, ennyi kicsi jót is tehetek mert meg van rá a lehetőség, akkor teljesen biztos, hogy nem mulasztom el, hanem meg is teszem!

A gyermekeimet is arra nevelem, hogy minden számít, a legkisebb jó amit teszel is sokkal több annál, mint hogy érzéketlenül elfordítod a fejed és semmit nem teszel.

2017. szept. 6. 08:57
 15/18 anonim ***** válasza:
60%

Ne ess kétségbe, sajnos annyira jellemző Magyarországra, hogy a felvilágosult gondolkodás valamivel kapcsolatosan valahogyan mindig évtizedekkel késik megérkezni hozzánk. De ami késik nem múlik, hidd el, ami ma pl Németországban evidens hozzáállás az itt is előbb utóbb kialakul. A most válaszoló háziasszonyok gyermekei, unokái már egészen máshogy látják majd ezeket a kérdéseket és most nem kifejezetten a tojásról beszélek, hanem az általad is leírt hibás értékítéletéről annak, hogy hogyan kell viselkedni mikor ott a lehetőség jót tenni, bármi jót. Nagyon helyes, hogy te már eleve erre tanítod például a gyerekeidet is, egy nagy előnnyel indulnak majd az életben és bárhová veti őket a sors nem fognak sem rád, sem a magyar származásukra szégyent hozni egy felvilágosultabb országban sem. De én hiszem, hogy akik nem kapják meg otthon ezt a hátteret azok is megtalálják majd a helyes utat.

És persze a kérdésre válaszolva természetesen szintén kerülöm a ketreces tojást, ahogy sok egyéb döntésemben is szerepet játszik az, hogy mivel tehetek én, a picike, jelentéktelen csepp a tengerben mégis jobbá valamit, akármit. :)

2017. szept. 6. 11:45
 16/18 anonim ***** válasza:
31%

"Ha mindenki vegán lenne, megszűnne az éhezés a földön"

Na igen...

Én azért néha elgondolkodom, a hasonló topikokban, ahol a vegánok végtelen gabona- és zöldségtermő földekről vizionálnak, amik 7-8-10 milliárd embert jóllakatnának, senki nem beszél arról, hogy haszonállatok hiányában mivel trágyáznák ezeket a termőföldeket.

Műtrágyával? Aminek a gyártása a legkörnyezetszennyezőbb? És ami hosszú távon kiégeti, tönkreteszi a talajt?

Az én városomban van egy ilyen műtrágya gyártó kombinát. Aki bizonyítani tudja, hogy itt él legalább 20 éve, 3 évvel hamarabb mehet el nyugdíjba. Mert mérgező környezetben él.

2017. szept. 6. 14:24
 17/18 anonim ***** válasza:
73%
Ugye komposztról még te sem hallottál?
2017. szept. 6. 18:46
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Már jól megválaszolták helyettem az agyatlan felvetéseket, hogy a pálmaolaj a vegánok sara lenne; nap közben nem tudok írni, ha egyszer dolgozom. De örülök, hogy más is van, aki tájékozott a témában.

Az utolsót én nem nagyon értem, mert a kertemben én sem műtrágyázok, csak komposztot használok és forgatom a földet, és csodálatosan terem minden.

Egyes területeken egyébként az emberi trágyát is felhasználják.

A műtrágya tényleg nem egészséges alternatíva DE a rendes trágya is kifejezetten káros a sok hormon, antibiotikum, gyógyszer, gmos takarmány-maradvány miatt, ami benne van.

2017. szept. 6. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!