Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit gondoltok a ketreces vs...

Mit gondoltok a ketreces vs szabad/alternatív tartásból származó tojásról, érdekel titeket, mit választotok?

Figyelt kérdés
Ma a barátnőmmel együtt voltunk a Lidlbe ahol nem vettem meg a tojást mert csak 3-as kódút találtam, nem is tudom szokott e másmilyen is lenni ott mert nem akartam még ezelőtt ott tojást venni. Erre ő eléggé furán reagált, hogy komolyaaan ezért nem fogsz venni úristen??? Szerintem ez nagyon is normális dolog, ha csak ennyit tehetek akkor meg is teszem és szerintem az árkülönbség sem az a kategória amin gondolkodni kellene. Szóval furcsa volt, hogy őt nem hogy nem érdekli de még mondhatni elítél. Én valahogy meg voltam eddig győződve, hogy ma már egy igényes nőnek amolyan ciki a ketreces tojás.
2017. szept. 5. 19:36
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
0%
Ekkora baromságot!
2017. szept. 5. 19:51
 2/18 anonim ***** válasza:
22%
Leszarom.
2017. szept. 5. 20:00
 3/18 anonim ***** válasza:
18%

Az nem ciki, hogy olyan borjúhúst eszel, ahol az állatot az ellés utáni perctől elszakították az anyjától, 4 hónapig lekötözve tartották, hogy fel sem tudott kelni és sosem látott napfényt (nemhogy az anyja tejét nem ihatta, mert azt te iszod), és 4-5 hónapos korában levágták? Az nem gáz?

Ugyanígy... nem gáz olyan tejet inni, ahol a tehén sosem látott napfényt, egy ketrecben állt egész életében, és 3-4 éves korában, amikor csökkent a hozama levágták?

Az sem gáz, hogy a nem ketreces csirkéknél is a hím csibéket egy naposan élve bedarálják chicken nuggetsnak meg egyéb termékeknek, mert ők nem termelnek hasznot?

Az nem gáz, hogy a disznókat érzéstelenítés nélkül herélik, hogy a kocák csak egy ketrecen át szoptathatják a malacaikat, hogy meg sem tudnak fordulni a ketrecben? Az nem gáz, hogy ennek a húsát eszed, bőrét hordod?

Az nem gáz, hogy egy tojótyúk élettartama 1 év 10-12 év helyett?

Őszintén... ne haragudj, de ez az egész álszentség. Ameddig eszel húst, tejterméket, tojást, addig ártasz a környezetnek, az állatoknak és ennek a bolygónak.

2017. szept. 5. 20:12
 4/18 anonim ***** válasza:
0%

A kilós árát szoktam nézni. Mert egy ideje a darab ár mellett ezt is kötelező kiírni.

Amelyik a legolcsóbb, azt veszem.

" ha csak ennyit tehetek akkor meg is teszem"

Mármint minek az érdekében?

Azt ugye tudod, hogy ez csepp a tengerben, a 99,9%, az "ketreces"

Na most ha mindenki "csak ennyit tenne" és ez a 99,9% átfordulna szabad tartásúra, az olyan 20-szor nagyobb területet igényelne.

Ha ezt az összes élelmezési célra szánt vágóállattal szintén megcsinálnánk, konkrétan le kéne tarolni Magyarország összes erdejét, legelőnek megcsinálni, az összes nemzeti parkot beszántani, elkeríteni, és állatokat tartani rajta.

Jó reggelt kívánok!

Kicsit szélesebb látókörben kéne nézni a dolgokat.

2017. szept. 5. 20:26
 5/18 anonim ***** válasza:
40%
én likeolom szerencsétlen madár egy akkora ketrecbe van mint ő maga ez olyan mintha azért születnél meg hogy kényszerzubbonyba élj a gyerekeket amiket szülsz megeggyék a fogva tartóid és utána meghalj amugy normálisnak tartom hogy megkell ölnünk az állatokat de túlzásnak tartom a ketrecet igyekezni kell minnél jobb életet hagyni nekik
2017. szept. 5. 20:38
 6/18 anonim ***** válasza:
19%
Amíg nem leszel vegán addig ártasz az állatoknak, ez az igazság! Attól hogy a csirkét nem ketrecben tartják ugyanúgy levágják pár hónaposan!
2017. szept. 5. 20:44
 7/18 anonim ***** válasza:
58%

Ha nem kapok háztól tojást, egyetlen egyszer hajlandó vagyok mélyalmosat venni a boltban. Utána átmegyek közel növényi táplálkozásra (ami a napi sok tojás után nagy váltás, de egy hétig kibírom, még poénos is, kedvelem a vegán konyhát). Megvannak a magam kis elvei, ráadásul a ketreces tojást rém ízetlennek érzem. Bolti húst sem veszek, mondjuk másmilyet se nagyon.

Az én életem, jogom van hozzá, nehogy már ciki legyen az, ha valaki figyel dolgokra... Nem hiszem magam szentnek ettől, mint egyesek, nyugi, s nem szenvedek a hatalmas áldozattól, sőt, sokkal jobb tojást eszem így.

2017. szept. 5. 20:47
 8/18 anonim ***** válasza:
40%

Olvastam a hozzászólásokat.

Nos.

A vegán is árt az állatoknak, nem lehet kikerülni.

Nagy terület a tyúkoknak? Nem tudom, miért gond, hogy a szomszéd a kertjében tyúkokat tart, ha nem tartana,

akkor is elfoglalná azt a területet a telek.

S az igazán sok területet a hústermelés miatti takarmány igényli (a tyúknak is kell, persze, sajna nem ismerek adatokat, hogy mennyi tojás és hús mennyi földterületet igényel milyen táplálás mellett). Mivel én szinte semmi húst és tejterméket nem eszem, ez valamit lehet, hogy enyhít. Ugyan már hadd egyek tojást, de ha ez majd nagy terhet jelent az országnak s közlik velem, hogy erdő vagy tojás, akkor átmegyek vegánba és mindenki megnyugodhat. Nagy áldozat lenne a totális növényi étrend, mert nem passzol hozzám teljesen, de túlélnék s ez a pont úgysem fog eljönni.

Mi van, ha ismerem a szomszédot s tudom, hogy kiöregedett tojótyúkokat vett olcsón s azok tojnak neki? Pár hónaposak? Több évesek, mondjuk az egyik csapat túl szabadon élt s elkapta őket a róka, de üdv a Föld nevű bolygón, ha nem mázlista homo sapiensnek születtél vagy valami hasonlónak.

Egyébként nem kell az állatokat kedvelni ahhoz, hogy finom házi tojást akarjunk enni. Elég a sima hedonizmus és ízlelőbimbó-érzékenység.

Teszek rá, hogy ki szerint mennyire vagyok jólfésült és a bolygóra vigyázó. Az átlagnál sokkal jobban, de a táplálkozásomat nem akarom beáldozni azért, hogy valaki (garantáltan nem én) jobban érezze magát s ketreces tojást sem fogok enni, ha nem muszáj. Hogy ezzel mi rosszat teszek, fel nem fogom.

2017. szept. 5. 20:58
 9/18 anonim ***** válasza:
47%
az oké 6 os de konktrétan a saját hugyuk szétmarja a Bőrt? a lábukon
2017. szept. 5. 21:03
 10/18 anonim ***** válasza:
46%

Utolsó előtti áruld már el, hogy aki semmilyen állati terméket nem fogyaszt-használ az mivel árt az állatoknak, te nagyokos.

És az állattartás miatti szükséges termőterület okán kiirtott esőerdőket meg ne merd említeni.

2017. szept. 5. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!