Az elmúlt 15 évben romlott az élelmiszerek minősége Magyarországon?
"Gondolok itt pl. a kenyérre, zsömlére, kiflire. Volt egy idő mikor a kenyeret nem lehetett szelni, egy szeletet nem tudtál levágni anélkül, hogy ne hullott, potyogott, esett volna szét darabjaira. A zsömlének, kiflinek nem volt normális bele, csak a nagy üresség, a héj rész meg olyan kemény és éles volt, hogy szétvágta a szádat. Jó pár évnek kellett eltelnie, hogy fellázadjon a lakosság és változás szülessen. "
Nem történt változás, mert ez ma is van. Ezek a nem megfelelő elkészítéstől is vannak.
Albán pékségben, Tescoban, Auchanban mai napig vannak ilyenek. Tescoban például liszt nincs is a pékségben, csak keverékek.
A legtöbb élelmiszer minősége romlott, de azért a mai világban egyre inkább divatba jönnek a minőségi élelmiszerek. Szerintem javulásnak indult a minőség az utóbbi időben. Aki akarja megtalálhatja a minőséget csak jó helyen kell keresni és nem is feltétlenül sokkal drágább a minőségi élelmiszer.
Pár példát is tudok mondani. Például a street food ételek terén egyre nagyobb igény van a minőségi kajára vagy például kisebb pékségekben egészen jó minőségú kenyeret lehet kapni, még jobb minőségűt mint mondjuk a 15 évvel ezelőtti átlag nagyobb sütödék kenyerei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!