Az elmúlt 15 évben romlott az élelmiszerek minősége Magyarországon?
Szerintem összességében jobb a helyzet, mint régebben.
A feldolgozott élelmiszereket mindenféle minőségben és árkategóriában meg lehet venni, ha odafigyelsz az összetételre, sok jó minőségű dologhoz hozzájuthatsz.
az alap élelmiszerek: zöldség, hús tojás...stb tekintetében, úgy tapasztalom, javult a helyzet, bármilyen furcsán is hangzik ez. A régi, vegyszermentes világ csak legenda, nagymamámék egyszerű falusi emberek voltak, de simán permetezték a palántákat azóta betiltott brutál szerekkel már az ötvenes években is. ma azért az EU-s szabályozások és a biogazdaságok elterjedése miatt egyre többen törekednek a vegyszermentességre, az egészség fontos szempont. Tudom, hogy sok a csaló, és nincs garancia, de ez akkor is biztató folyamat.
Javult, nem is keveset.
"Én a gyümölcsökön is érzem a romlást. Évek óta nem ettem jó ízű almát, barackot vagy görögdinnyét. Fiatalkoromban ezek mézédesek voltak, ma meg örülök ha legalább van valami íze."
Akkor a Te ízérzékeléseddel van probléma.
A multikban vacak a gyümölcs az igaz. Kis zöldségesnél, piacon lehet találni jót.
Mondjuk 15 éve, az nem volt olyan régen, az már bőven nem a kétféle párizsi időszaka volt. Eltűnt persze pár dolog, nyilván mindenki mást hiányol; de helyette van ezer új dolog, csak már nem emlékszünk arra, hogy 15 éve meg ezek nem voltak.
Szerintem pozitívum a bővülő választék, aki biocuccot, vagy laktóz/glutén/akármilyen mentes akármit akar, megkapja.
Falun persze horror a helyzet, anyóséknál a kisbolt egyáltalán nem tart se normális tejet, se normális vajat, csak reggeli italt, meg háromnegyedes vajat és margarint.
Szerintem a pékáruk pont hogy jobbak lettek, mivel helyben sütik ezért este is van friss zsemle, és nem a kemény, száraz vackot kell megvenni. Ráadásul van császárzsömi, ami sokkal jobb, mint a sima. Kifliből van millióféle, régen vadászni kellett a jót (hetente egyszer mentem és fagyasztgattam itthon), most simán találok (az már más kérdés hogy nem 9 forintért).
A tejeknél kicsit más a helyzet, mert van olyan üzlet, ami egyáltalán nem tart rövid eltarthatóságú tejet, a 28 napos pedig nekem nem finom. Nálunk szerencsére van jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!