Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért van zöldes folt az...

Miért van zöldes folt az előre csomagolt szeletelt húson?

Figyelt kérdés
Most már többször jártam így, hogy a szeletelt csomagolt húson ahol két szelet találkozik zöldes folt van. A hús maga nem büdös és nem romlott (a bolt szerint még 7-8 napig fogyasztható). Több bolt termékénél is tapasztaltam ezt (Tesco, Spar).
2017. aug. 7. 15:59
 1/8 anonim válasza:
29%
Én az ilyet kidobom ha már felbontottam, bár bosszant a dolog. Amúgy Tescos, Auchanos virsliknél, szafaládéknál tapasztaltam én is. A elpusztult állatokon szoktak ilyen zöld foltok megjelenni, amikor bomlásnak indulnak. Mindig ez jut az eszembe, ezért nem eszem meg.
2017. aug. 7. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
17%
Lehet penész, nekem nem lenne gusztusom az ilyet megenni.
2017. aug. 7. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
42%
A vákuum-, vagy módosított atmoszférás csomagolású DFD húsok romlása gyorsabb, jellegzetes zöld elszíneződést látunk. A zöld szín kialakításáért a Serratia liquefaciens és a Schewanella putrefaciens felelősek. A DFD hús magasabb pH-ja lehetővé teszi e romlást okozók elszaporodását, a tejsavbaktériumokkal való sikeres versengését. A Schewanella putrefaciens elbontja a ciszteint és a glutationt H2S képezése közben, ami a hús mioglobinjával zöld színű szulfomioglobint képez.
2017. aug. 7. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Mivel nem büdös és szinte minden második csomag ilyen így megszoktam sütni és eddig nem volt problémám. Kedves harmadik válaszoló kérlek érthetően is írd le ;)
2017. aug. 7. 17:24
 5/8 anonim ***** válasza:
82%
Sztem csak ctrl c - ctrl v-zett. :)
2017. aug. 7. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:
52%

nem en irtam, de roviden:

a speckon csomagolt szalamikon zold pottyok jelennek meg azert amit oda leirt :P

2017. aug. 7. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én még csak szeletelt gépsonkán láttam ilyet - ott pácolási hiba.

Szeletelt nyers húson ilyen eltérés nem lehet!

2017. aug. 9. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
Gondolom már nem aktuális, de azért beírom, ha valaki mostanában olvassa. Ha tartósítószeres, általában füstölt termékröl van szó, akkor semmi baja. A tartósítószer lépett reakcióba egy másik anyaggal. Nem okoz semmilyen problémát, csak egy kis esztétikai probléma.
2023. szept. 8. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!