Miért puffad meg az előre csomagolt/dobozos hús?
Figyelt kérdés
Romlott lehet? Pácolt húsrol va szó, így sajnos ha romlott sem biztos,hogy érezném a szagán.2017. aug. 1. 10:36
1/3 anonim válasza:
Az nem felpuffadt, hanem direkt így csomagolják. Védőgázas csomagolás a neve. A lényege, hogy a megromláshoz oxigén kell, amit ha kiszorítasz a dobozból, akkor hosszabban eltartható a hús. Ezen a ponton megijedhet az, hogy húú, gáz, egészségtelen, káros, stb. Nos erre semmi ok, mert a védőgáz ebben az esetben nitrogén, ami a körülötted lévő levegő nagy részét alkotja. Tehát most is ki-be mászkál a tüdődből. Ez van a dobozban. A különbség csak annyi, hogy a dobozban a nitrogén van "többségben" és nincs benne oxigén.
2/3 anonim válasza:
1) Mire kb lejár a szavatossága, addigra a csomagolás is felpuffad, mikor még megveszed nem olyan.
Én is jártam így, inkább nem ettem meg, hanem megsütöttem a kutyának.
3/3 anonim válasza:
Igen a védőgáztól lehet, talán egy kicsit többet nyomtak bele. Ha megfelelő a szavideje, akkor biztonsággal felhasználhatod, nem lesz bajotok tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!