Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért csak csirkemellet meg...

Miért csak csirkemellet meg legfeljebb sertéskarajt eszik a magyarok jelentős része?

Figyelt kérdés

Mindenkitől ezt hallom, hogy pfúj, én nem eszem meg a májat (pedig a borjúmáj meg a szárnyasok mája finom, a tőkehalmáj is), halat sokan egyáltalán nem esznek (esetleg hallujjacskákat, ami szemét), marhát, borjút, libát, kacsát egyáltalán nem (jó, oké, drága).

Rengetegen fújolnak egy kakaslevesre, gyerekek nőnek föl úgy, hogy nem kóstoltak se őzet, se szarvast, semmiféle halat, nem ettek egy jó disznólábat ("körmöt") vagy disznófejet (pl. kocsonyának, disznósajtnak vagy abálva), sült tyúkvért. Rengeteg olyan ételt elfelejtünk, amelyek magyarosak, mégsem olyan egészségtelenek.

És ez nem is csak pénz kérdése, mert például a belsőségeket olcsón meg lehet vásárolni, plusz a máj egészséges is, csak tudni kell jól elkészíteni.

A magyar kolléganőm kizárólag karajból meg csirke-

vagy pulykamellből főz, náluk a töltött káposztában vegyesen van darált karaj meg darált pulyka.

2017. júl. 27. 14:15
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Én etem gyereként körömpörköltet soha többet ,ragacsos vacak ,pacal hasonlo vacak utálom,vadhus drága és nem is vagyom rá,halal ugyan ez gyereként orákig szorakoztam hogy kiszegyem a szálkát,inkább halrud szálkamentesen vagy hasonlo halhus szálkamentesen.fentebb felsorolt kajáknak a nagyrészét kostoltam de köszönőm nem kérem felnőtt koromra ,és gyerekeimet sem etetem ezel

Inkább csirkemell,és sertéshus ,vagy hal szálkamentesen,marha de az utobbi drága szintén manapság.

2017. júl. 28. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!