Tojássárgája, olaj, mustár, só, cukor, citromlé. Tejföl és/vagy joghurt, de akkor már tartármártásnak nevezik.
2017. júl. 6. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
Tojás, mustár, só, étolaj.
2017. júl. 6. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 Carragher_x válasza:
Én nem szeretem a túlbonyolított recepteket, szóval akárcsak az első a tojássárgája, olaj, citromlé, mustár és ízlés szerint só/cukor vonalon mozgok.
Off: a tartárban nincs se tejföl, se joghurt.
2017. júl. 6. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
Off: örök vita tárgya, de én úgy tudom, hogy az a tartár, amikor a majonézbe tejfölt teszünk. Ha rosszul tudom, elnézést kérek.
2017. júl. 6. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
Úgy csinálom mit az előttem szólók, annyi különbséggel, hogy az olaj fele-harmada olíva, teszek bele 1-2 kanál száraz fehérbort és a végén megszórom egy kevés fehér borssal.
2017. júl. 6. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 Carragher_x válasza:
Off: Igazából nem vita tárgya, ugyanis a tejfölös majonéz az nem tartár. Az egy ilyen kádári ökörség, vagymi örökség:) Persze a tartárnak valóban többféle receptje is van, ugyanakkor ezekben vannak közös pontok, például az, hogy egyikben sincs joghurt vagy tejföl.:)
2017. júl. 6. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
De, a tartárba van tejföl. Meg porcukor, meg citromlé/fehérbor, meg bors. Ezeket persze a majonézbe keverjük.
A majonéz: tojássárga, olaj, mustár, só.
2017. júl. 6. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 Carragher_x válasza:
"De, a tartárba van tejföl..." - Oké, beszéld meg Paul Bocuse-zel, biztos jobban tudod nála:)
2017. júl. 6. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
Nem is kell hozzá semmilyen titkos recept, vagy házi praktika csak az egyszerű alapdolgok, amiket mások is leírtak már előttem, nagyon helyesen.
Az elkészítése már más kérdés, arra nagyon oda kell figyelni az olaj adagolásánál.
És megerősítem én is, hogy MO-on a tartár majonéz és tejföl keveréke, esetleg az arányokban és az ízesítőkben térhetnek el háztartásonként.
A híres-neves séf úr pedig csinálja otthon úgy ,ahogy neki tetszik...
2017. júl. 6. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 Carragher_x válasza:
Csakhogy a tartár nem Magyarországon vagy nem Magyarországon értelmezendő, ugyanúgy ahogy a majonéz se.:) Ezt a magyar tejfölös-majonéz keveréket tartárnak nevezni pont ugyanolyan gasztrobűne az országnak, mint a bélszínroló, aminek semmi köze a bélszínhez, a ketchuppal készült bolognai spagetti vagy épp a kiszárított, "jól átsütött" cipőtalpra rontott húskészítés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!