Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hűtőben valóban eláll pár...

Hűtőben valóban eláll pár napig gond nélkül a házi túró? Vagy én csináltam volna hülyeséget?

Figyelt kérdés

Tegnapelőtt vettem házikészítésű túrót.

Aznap munkába meggondolatlanságból csak egyetlen mini szendvicset kaptam fel elinduláskor, amit már 9 körül megettem, s már 5 percre rá is továbbra is éhes voltam. A műszak végén már annyira éhes voltam, hogy amikor hazafele menet kollégám megállt házi tejet venni egy ottani másik kollégánktól, én rákérdeztem, van-e náluk sajt.

Volt, vettem is egy keveset, de akkor valahogy szóba jött, hogy túrót is szoktak csinálni télen, amikor hideg van. Kóstolót is adtak mindenből, s a túró annyira ízlett már önmagában - jobb volt még a boltinál is -, hogy abból vettem többet... na jó, bevallom, 1 teljes kilót. Tényleg rendkívül jónak tűnt.

Zacskóban adták... egyáltalán nem olyan gagyi SPAR-os zacskóban, de tipikusan olyan zacskóban, amiben a házi tejterméket szokták venni-adni az emberek egymás között.

Ettem is belőle, s hazaérvén egyből a hűtőbe raktam.

Másnap magammal vittem, ekkor még teljesen változatlanul finom volt. Viszont egy régi ötlettől vezérelve vittem magammal epres joghurtot, és joghurttal kevertem ki, egy teáskanál barna cukrot még pluszban hozzáadva, ettől kellőképpen olyan édes lett, mint pl. a túrós rétesben levő joghurt.

Majdnem egész nap azt ettem - mivel a kenyértartalék nagyjából el is volt fogyva. Teljesen jó volt.

Az egészet nem sikerült megennem, mert sietős napom volt. Hazaérve szintén egyből beragtam a hűtőbe.

Egyébként meg a műhelyben is rendkívül hideg van most, rendszerint 10 fok alatt - a kazán nagyon lassan melegíti fel a műhelyeket. A kezem mellett szereléskor pl. közvetlenül egy hősugárzó megy, hogy ne merevedjenek le olyan szintig az ujjaim, mintha majdnem meg lennének bénulva, s tudjak szerelni s gépelni. Arra vigyáztam, hogy kaját nem ért a hősugárzó.

Ma viszont, amikor magammal vittem a maradékot, nagy csalódásban volt részem : Ahhoz képest, hogy az elején odáig voltam érte, ma már azt se tudtam eldönteni, hogy ehető állapotban van-e a cucc.

Ránézésre nem veszek észre rajta változást, viszont ízre.... hogy is mondjam: Amikor az ember nem tudja eldönteni, hogy a kaja amit eszik megromlott-e, vagy csak olyan napja van, hogy a szagát se bírja.

Elkezdett volna megromlani a túró?

Vagy én csináltam azzal hülyeséget, hogy joghurtal kevertem ki a túrót? (meg egy lehelletnyi barna-cukorral)?

Előfordulhat olyan, hogy a joghurt vagy a cukor "nem kívánt" reakcióba lépett a túróval?

Úgy tudom tejföllel is szokták ezt csinálni, meg van egy gyerekkori emlékem, hogy apukám kevert így ki túrót.

A joghurt sima étkezési, epres joghurt (Milfina).

Bár azt kifelejtettem, hogy Tegnap, amikor magammal vittem a joghurtot, már meg volt bontva... viszont az illető csak keveset vett belőle, nem gondoltam volna, hogy olyan hosszú ideje állna a hűtőben.

Arra is lehet esély, hogy a joghurt volt már rossz állapotban?

2017. jan. 13. 14:37
 1/5 A kérdező kommentje:

*túrós rétesben levő TÚRÓ

elírtam, joghurt helyett TÚRÓT akartam írni

2017. jan. 13. 14:39
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A házi túrót ö9ssze sem lehet hasonlítani a boltival. Eláll akár egy hétig is a hűtőben. De ha joghurttal keverted össze, akkor elkezdett erjedni. Azért érzed rossznak. A cukor nem árt neki.
2017. jan. 13. 15:04
 3/5 A kérdező kommentje:

Szóval én csináltam hülyeséget.... :/

Van ez így.

2017. jan. 13. 18:22
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is többször kutyltam már össze ízesített joghurtokkal és következő nap sokkal rosszabb, kissé megkeseredik.

Ebből tanulva mindig csak annyit keverj be, amennyit akkor megeszel.

De lehet megcsömörlöttél a sok túrótól másnapra;D

2017. jan. 14. 13:51
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen, ez most elég kínos tanulópénz volt.

Viszont akkor ez töltelékes desszerteknél - túrós-rétes, s társai - hogyhogy nem fordul elő?

Ott kefírrel keverik ki, nemde? Akkor annál más a helyzet?

2017. jan. 14. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!