A házi tojásban több dolog van, mint a boltiban? Mikor lesz érzékelhető az árcsökkenés?
Háznál legutóbb 40 ft-ért vettem, kicsit sokalltam, mert ősszel még 30-ért adta a néni.
Boltban megnéztem,most ott is 400 ft a 10 db-os.
Akkor gondolom a házi jobb, bár a franc tudja.
Az áfáját meg csökkentették, így akár a bolt át is árazhatta volna.
sőt ősszel volt olyan, igaz akkor nagyobb tálcásat vettem, hogy kb 26 ft-ra jött ki darabja.
'Tobb dolog'? Marmint mi legyen benne 'tobb dolog'?
Az afacsokkentes hatasa kb. 1 honapig fog tartani, utana szepen utanaemelnek a kereskedok (miert is ne emelnenek, ha 40-ert is megveszik).
Ami tojást eladásra visznek, azt falun is nagyüzemi technológiával tojatják a tyúkokkal. A családi vállalkozás ebből él, a nyugdíjas nagymamát meg megbízzák az értékesítéssel.
Van persze biotojás tojás is, kapirgáló tyúkoktól, csillagászati áron.
A falusi tojás mellett az szólhat esetleg, hogy azzal biztosan a magyar vállalkozót támogatod, nem egy ki tudja milyen céget.
a több dolgot úgy értettem, hogy több ásványi anyag, és természetesebb.
a szomszéd néninek vannak tyúkjai, ő csak magának meg a családnak "termel", néha tud adni, néha nem. kapirgálósak, nem nagyüzemi tyúkok, akik sose láttak napfényt és lábra sem tudnak állni.
AZ ásványi anyag a héjában van, Pistike...
De nyilván neked el lehetne a magnéziumdós tojást is, a hiszékenység határok nélküli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!