Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A házi tojásban több dolog...

A házi tojásban több dolog van, mint a boltiban? Mikor lesz érzékelhető az árcsökkenés?

Figyelt kérdés

Háznál legutóbb 40 ft-ért vettem, kicsit sokalltam, mert ősszel még 30-ért adta a néni.

Boltban megnéztem,most ott is 400 ft a 10 db-os.

Akkor gondolom a házi jobb, bár a franc tudja.

Az áfáját meg csökkentették, így akár a bolt át is árazhatta volna.

sőt ősszel volt olyan, igaz akkor nagyobb tálcásat vettem, hogy kb 26 ft-ra jött ki darabja.

2017. jan. 2. 19:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

'Tobb dolog'? Marmint mi legyen benne 'tobb dolog'?

Az afacsokkentes hatasa kb. 1 honapig fog tartani, utana szepen utanaemelnek a kereskedok (miert is ne emelnenek, ha 40-ert is megveszik).

2017. jan. 2. 19:38
 2/9 anonim ***** válasza:
45%

Ami tojást eladásra visznek, azt falun is nagyüzemi technológiával tojatják a tyúkokkal. A családi vállalkozás ebből él, a nyugdíjas nagymamát meg megbízzák az értékesítéssel.

Van persze biotojás tojás is, kapirgáló tyúkoktól, csillagászati áron.

A falusi tojás mellett az szólhat esetleg, hogy azzal biztosan a magyar vállalkozót támogatod, nem egy ki tudja milyen céget.

2017. jan. 2. 20:04
 3/9 A kérdező kommentje:

a több dolgot úgy értettem, hogy több ásványi anyag, és természetesebb.

a szomszéd néninek vannak tyúkjai, ő csak magának meg a családnak "termel", néha tud adni, néha nem. kapirgálósak, nem nagyüzemi tyúkok, akik sose láttak napfényt és lábra sem tudnak állni.

2017. jan. 2. 20:10
 4/9 anonim ***** válasza:
40%

AZ ásványi anyag a héjában van, Pistike...

De nyilván neked el lehetne a magnéziumdós tojást is, a hiszékenység határok nélküli.

2017. jan. 2. 20:21
 5/9 A kérdező kommentje:
Figyelj, ha nem tudsz a kerdesre valaszolni, akkor nem kotelezo am okoskodni!
2017. jan. 2. 20:38
 6/9 anonim ***** válasza:
80%
Mivel mindkettő ugyan úgy keletkezik (tyúk tojja) ezértnincs az egyikben több dolog mint a másikban.
2017. jan. 2. 20:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudom, hogy a házi tojásban van-e több dolog, de az biztos, hogy jobb a boltinál. A takarmányozás befolyásolja nem csak a baromfi húsát, hanem a tojást is. A házi tyúk kap kukoricát, vagy más szemes terméket, kap zöldet stb . A nagyüzemileg tartottak pedig tápon nevelkednek.
2017. jan. 2. 21:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Laboratóriumi vizsgálattal sem lehet megmondani, hogy egy tojás házi vagy nagyüzemi. Pont azért, mert nagyüzemileg is nyomják vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Akik esküsznek a házi tojásra, nem tudják egy vakteszten megmondani, hogy melyik a házi és melyik a gyári. :) A táplálás a csirke húsát nagyban befolyásolja, a tojásét alig. A tojássárgájának az árnyalata sem a táplálástól függ, hanem a tyúk fajtájától.
2017. jan. 2. 21:44
 9/9 anonim ***** válasza:
52%
Olvastam már cikkeket arról, hogy sokkal tápanyagdúsabb a házi tojás, de én mint laikus, nem tudom megítélni az igazságtartalmát. Én más okokból veszek háztól tojást, de merem remélni, hogy jobbak, igen, a tartási mód elég sokat számít, pont úgy, ahogy növényeknél is fontosak a körülmények (föld, vegyszerek, időjárás. állati termékeknél persze más dolog számít, főleg, hogy mivel etetik az állatokat, szerek ott is vannak...etc.). Elég naiv elképzelés, hogy tökmindey, hogyan termelnek húst, tojást, akármit, az egyforma lesz. Csudákat. Csak épp nem tudom, hogy konkrétan miben lesz más az eredmény.
2017. jan. 3. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!