Szoktál enni zsíros-vagy vajas kenyeret mert nincs pénzed ennivalóra?
Kèrdező, neked mèg telik zsírra? :) Jól mehet a szekèr! :)
Amúgy igen, devizahiteles korszakomban nemigen volt kenyèrkidobálás, fagyasztottam is, az utolsó karèjig megettem, ès a reggelim rendszerint margarinos! kenyèr volt. A vaj már akkor se volt olcsó.
A vaj mióta olcsó? Nagyon óvatosan eszem, még a kókuszzsír is sokkal olcsóbb nála...
A kenyér sem a legolcsóbb, főleg, ha nem te sütöd. A rizst és a sárgaborsót némi zsírral s olcsó zöldséggel szerintem semmi nem veri árban, viszont jó ételek.
Bár én nem ennék szénhidrátosan a jelenleginél mélyebb szegénységben sem (bár ilyet nehéz elképzelnem, régóta messze minimálbér alatt vagyok, közelebb a félhez. sosem volt még, hogy ne jusson ételre elég. de ha már eritritre és kakaóra sem telik, akkor szépen meghalok).
Ja, a vajas kenyér engem nem laktat. Ha bevágok fél kilót, az sem ér semmit. Inkább eszem tojást, az amúgyis tápanyagdúsabb, a makrói is sokkal jobbak.
Azért eléggé provokatív a kérdés feltevés... ha nincs pénzed ennivalóra?
Miért, a zsíros kenyér, vajas kenyér nem ennivaló???
Igen, nem cipőpaszta, mint ami Nyilas Misi pakkjában volt...
Soha nem voltam devizahiteles.
Nem állok rosszul anyagilag.
És soha nem dobtam ki kenyeret. Gyalázat, hogy az étel nem kukába hajítása az a csóróságot jelenti egyeseknek.
Sajnos a zsíroskenyéernek van egy régi, úgymond szegénység "feelingje". Kisiskolás koromban az anyukám sokszor csomagolt nekünk gyerekeknek (3) zsíroskenyeret, és a nagyszünetben félve mertem kibontani, mert láttam, hogy mások vajas-téliszalámis! szendvicsbe harapnak bele, és, ha elunták, akár a felét is a szemétbe hajították.
Aztán feltaláltam magam- mert tehetséges rajzoló voltam-, hogy másoknak megcsináltam a rajzfeladatát, cserébe a szalámis zsömléért:)
Szerencsére ma már nincs ilyen gondom, és szívesem eszem pecsenyezsíros kenyeret paprikával/paradicsommal, de akár csalamádéval, mustárral is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!