Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szoktál enni zsíros-vagy...

Szoktál enni zsíros-vagy vajas kenyeret mert nincs pénzed ennivalóra?

Figyelt kérdés
2017. júl. 1. 11:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%

Kèrdező, neked mèg telik zsírra? :) Jól mehet a szekèr! :)

Amúgy igen, devizahiteles korszakomban nemigen volt kenyèrkidobálás, fagyasztottam is, az utolsó karèjig megettem, ès a reggelim rendszerint margarinos! kenyèr volt. A vaj már akkor se volt olcsó.

2017. júl. 1. 18:37
 12/18 anonim ***** válasza:
54%

A vaj mióta olcsó? Nagyon óvatosan eszem, még a kókuszzsír is sokkal olcsóbb nála...

A kenyér sem a legolcsóbb, főleg, ha nem te sütöd. A rizst és a sárgaborsót némi zsírral s olcsó zöldséggel szerintem semmi nem veri árban, viszont jó ételek.

Bár én nem ennék szénhidrátosan a jelenleginél mélyebb szegénységben sem (bár ilyet nehéz elképzelnem, régóta messze minimálbér alatt vagyok, közelebb a félhez. sosem volt még, hogy ne jusson ételre elég. de ha már eritritre és kakaóra sem telik, akkor szépen meghalok).

Ja, a vajas kenyér engem nem laktat. Ha bevágok fél kilót, az sem ér semmit. Inkább eszem tojást, az amúgyis tápanyagdúsabb, a makrói is sokkal jobbak.

2017. júl. 1. 19:08
 13/18 anonim ***** válasza:
69%
Zsirt nem,de vajas kenyeret igen zsemle,paprika sonka ,vagy vajas lekváros zsömlét.
2017. júl. 2. 07:35
 14/18 anonim ***** válasza:
24%

Azért eléggé provokatív a kérdés feltevés... ha nincs pénzed ennivalóra?

Miért, a zsíros kenyér, vajas kenyér nem ennivaló???

Igen, nem cipőpaszta, mint ami Nyilas Misi pakkjában volt...

2017. júl. 2. 07:47
 15/18 anonim ***** válasza:
39%

Soha nem voltam devizahiteles.

Nem állok rosszul anyagilag.

És soha nem dobtam ki kenyeret. Gyalázat, hogy az étel nem kukába hajítása az a csóróságot jelenti egyeseknek.

2017. júl. 2. 10:30
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt tanultam otthon, hogy ételt nem pazarlunk. Pedig sosem voltunk szegények. Ugyanez van az energiával. Nem pénzkérdés (az is, de ha felvet a pénz, akkor sem pazarlom).
2017. júl. 2. 14:52
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a zsíroskenyéernek van egy régi, úgymond szegénység "feelingje". Kisiskolás koromban az anyukám sokszor csomagolt nekünk gyerekeknek (3) zsíroskenyeret, és a nagyszünetben félve mertem kibontani, mert láttam, hogy mások vajas-téliszalámis! szendvicsbe harapnak bele, és, ha elunták, akár a felét is a szemétbe hajították.

Aztán feltaláltam magam- mert tehetséges rajzoló voltam-, hogy másoknak megcsináltam a rajzfeladatát, cserébe a szalámis zsömléért:)

Szerencsére ma már nincs ilyen gondom, és szívesem eszem pecsenyezsíros kenyeret paprikával/paradicsommal, de akár csalamádéval, mustárral is.

2017. júl. 2. 17:17
 18/18 anonim ***** válasza:
Szoktam enni zsíros és vajas kenyeret is, de nem azért mert nincs pénzem, hanem azért mert szeretem.
2017. júl. 5. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!