Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Csak én gondolom ezt a csokiról?

Csak én gondolom ezt a csokiról?

Figyelt kérdés

Hello!

A táblás csokik 5 "törést" tartalmaznak, azaz 5×3 kockát.

Letörünk két sort, mit látunk? Még nem ettük meg a felét sem, még ehetünk.

Letörjük a harmadik sort, mit látunk? Már alig maradt, ezt a kicsit meg nem pakolásszuk.

Csak szerintem van benne pszichológiai csapda, hogy többet fogyasszunk belőle?

Pszichológiai témához is beírhattam volna...

2017. jún. 27. 16:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Én ebben nem látok semmilyen összeesküvés-elméletet, szerintem egyszerűen csak arról van szó, hogy a 100 grammos táblát fel kellett osztani valahogyan normális méretű kockákra. Nem is minden gyártó osztja 5x3-ra egyébként, a Milka csokik például 6x4-esek, és én abból is csak ritkán eszem naponta egy sornál többet. Az egész önuralom kérdése, pont ugyanúgy, ahogy az alkohol, a cigi, és a többi függőség is: aki nem uralkodik magán az úgyis megeszik napi egy táblával, aki meg uralkodik, az csak annyit, amennyi jól esik, vagy amennyit éppen kíván.
2017. jún. 27. 21:45
 12/16 A kérdező kommentje:

Nem mindegyik Milka törhető félbe, továbbá itt van nálam egy tábla Tibi és ugyanúgy 3×5 kocka (ja és 90 gramm).

A normális kocka mérete pedig egyszerre szubjektív és relatív, továbbá a 10 dkg sincs kőbe vésve.

Szerintem akkor is az lenne a normális, ha meg lehetne könnyen felezni, osztozkodási szempontból. :D

2017. jún. 27. 22:25
 13/16 Dzseri ***** válasza:
48%
amúgy meg minek csokoládét enni? Itt a gyümölcsszezon egyen mindenki gyümölcsöt!
2017. jún. 27. 22:30
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

A kockák száma más is lehet, de nekem teljesen mindegy, hány. Ha megbontjuk a csokit, elfogy, legalábbis ez volt a régmúltban, amikor még vettünk nem étcsokit.

Az étcsoki más, abból 1 kockát eszem és elég.

Miért ne pakolásznék 2 sort? Az rengeteg.

OK, én csak a saját agyammal tudok gondolkodni :)

De alapvetően pocsék vagyok meghagyásban. Ha tortát sütök, akkor is elfogy az egész egyszerre, igaz, nem nagy a sütőm és ketten vagyunk, nagy étkezésekkel. A csoki részben emiatt fogyott el az egész táblával anno, de azért is, mert szeretem a csokit és egy tábla nem sok...

Akit zavar, hogy ő ilyen, az vegyes kisebb csokit, manapság már vannak egész aprók is, ha fajlagosan drágábbak is, a legolcsóbbakat nem szokták aprózni.

2017. jún. 28. 02:45
 15/16 anonim ***** válasza:
90%

Összeesküvés-elmélet? Én nem látom. Az azért elég elrugaszkodott, hogy csak mert nem lehet felezni (ami szerintem se lenne rossz, tuti sokszor eszi 2 ember, akik hasonlóan szimpatizálnak vele), az ember felfalja az egészet. Nehogy ez már a felosztás hibája legyen :D

Dzseri, a gyümölcs és a csoki 2 teljesen más dolog, az egyik nem pótolja a másikat, max. egyeseknél. Én mindkettőért odavagyok, de 2 teljesen más csoportba tartoznak. Ha gyümölcsre vágyom, nem jó a csoki, ha édességre vágyom, nem jó a gyümölcs, ha kakaóra vágyom (ami gyakori), nem jó semmilyen kakaótlan édesség. Ilyen is van.

2017. jún. 28. 02:51
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
En ket kockankent eszem.Az egy keves meg olyan csokinal ahol 4kocka van 1sorba valahogy adja magat a dolog.Az viszont mar valtozo,hogy mikor eszem meg a kovetkezo ket kockat.Nem tartom lehetetlennek,hogy vannak akik ugy vannak a csokival,ahogy leirtad,de azt nem hinnem,hogy szandekosan keszitik igy a csokikat.Meg,ha valaki igy is eszi,akkor sem biztos,hogy tobb csokit megeszik mint aki pl naponta eszik 1-2kockat.
2017. jún. 28. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!