Csak én gondolom ezt a csokiról?
Hello!
A táblás csokik 5 "törést" tartalmaznak, azaz 5×3 kockát.
Letörünk két sort, mit látunk? Még nem ettük meg a felét sem, még ehetünk.
Letörjük a harmadik sort, mit látunk? Már alig maradt, ezt a kicsit meg nem pakolásszuk.
Csak szerintem van benne pszichológiai csapda, hogy többet fogyasszunk belőle?
Pszichológiai témához is beírhattam volna...
Nem mindegyik Milka törhető félbe, továbbá itt van nálam egy tábla Tibi és ugyanúgy 3×5 kocka (ja és 90 gramm).
A normális kocka mérete pedig egyszerre szubjektív és relatív, továbbá a 10 dkg sincs kőbe vésve.
Szerintem akkor is az lenne a normális, ha meg lehetne könnyen felezni, osztozkodási szempontból. :D
A kockák száma más is lehet, de nekem teljesen mindegy, hány. Ha megbontjuk a csokit, elfogy, legalábbis ez volt a régmúltban, amikor még vettünk nem étcsokit.
Az étcsoki más, abból 1 kockát eszem és elég.
Miért ne pakolásznék 2 sort? Az rengeteg.
OK, én csak a saját agyammal tudok gondolkodni :)
De alapvetően pocsék vagyok meghagyásban. Ha tortát sütök, akkor is elfogy az egész egyszerre, igaz, nem nagy a sütőm és ketten vagyunk, nagy étkezésekkel. A csoki részben emiatt fogyott el az egész táblával anno, de azért is, mert szeretem a csokit és egy tábla nem sok...
Akit zavar, hogy ő ilyen, az vegyes kisebb csokit, manapság már vannak egész aprók is, ha fajlagosan drágábbak is, a legolcsóbbakat nem szokták aprózni.
Összeesküvés-elmélet? Én nem látom. Az azért elég elrugaszkodott, hogy csak mert nem lehet felezni (ami szerintem se lenne rossz, tuti sokszor eszi 2 ember, akik hasonlóan szimpatizálnak vele), az ember felfalja az egészet. Nehogy ez már a felosztás hibája legyen :D
Dzseri, a gyümölcs és a csoki 2 teljesen más dolog, az egyik nem pótolja a másikat, max. egyeseknél. Én mindkettőért odavagyok, de 2 teljesen más csoportba tartoznak. Ha gyümölcsre vágyom, nem jó a csoki, ha édességre vágyom, nem jó a gyümölcs, ha kakaóra vágyom (ami gyakori), nem jó semmilyen kakaótlan édesség. Ilyen is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!