Ti is érzitek, hogy már eddig is rosszabb volt a csökkentett sótartalmú pékáru?
Most még tovább csökken:
Bevallom, számomra már így is ehetetlen lett egyik másik, mivel sokszor eszek pékárut magában mindenféle feltét nélkül, pl vacsorára zsemlét egy pohár kakaóval. Más nem érzi, hogy papírízűvé változnak a péksütemények?
Attól függ, milyen minőségű pékterméket veszel.
Sózni utólag is tudod, bevizezed a tetejét, így megtapad rajta a só.
Sajnos a legtöbb magyar ember iszonyatosan sósan étkezik a világ többi részéhez képest. Apám a nyers zöldségtől kezdve a levesen át mindent telerak sóval, étteremben is, mielőtt megkóstolná, beteg..
Én otthon sütök magamnak kenyeret és zsemlét, ezért tisztában vagyok az arányokkal. Ha valakinek 2,35 százaléknyi só kevés(ennyi lesz a maximum) az iszonyat sósan eszik, az nagyon nem kevés.
Hát olyat egyél te!
Kérdezőnek igazat adok. Valamint sajnos már évek óta nem, hogy sós, hanem kifejezetten édesek! Szörnyű.
Én nem érzem őket sótalannak. Az édesekből (pl. kakaóscsiga) meg egyébként sem hiányzik.
Viszont kedvencem a sós perec, sós kifli. Ezeken ugye kívülről van só. Szóval ezek ízre is sósak.
Azzal nem értek egyet, hogy általában túl sósan táplálkozunk. A sóra szükség van. Pont nemrég került kórházba egy ismerősöm, mert kitalálta, hogy ő nagyon egészséges lesz és semmi sem tesz sót. Úgy tűnik még sincs annyi hozzáadott, rejtett só az élelmiszerekben, mert különben nem lett volna rosszul a sóhiány miatt.
Igen, nem mellékesen éppen mostanában kezdik nyilvánosan is elutasítani az eddigi dogmát a sófogyasztás általános káros voltáról az orvosok is és erre éppen most jönnek ezek a buta szigorítások:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!