Barna rizs vagy fehér rizs?
Figyelt kérdés
Melyik fajta az egészségesebb, mi a kettő közti különbség?2017. jún. 18. 20:36
2/9 anonim válasza:
A barna egészségesebb, de az tovább fő és a héja miatt kicsit keményebb marad, mint a fehér. Alapos pirítás után vagy 45-50 perc főzés kell neki.
3/9 anonim válasza:
A barna is megfő 30 perc alatt pirítani meg minden rizst teljesen felesleges!
4/9 anonim válasza:
Én azt írtam le, ahogy én csinálom, hármas, ezért felesleges lepontozgatni. Tudod, rizsrecept is negyvenezer létezik, bocs, hogy nem úgy csinálom, mint te, okoska.
5/9 anonim válasza:
De az baromság hogy annyival tovább kell főzni.
6/9 anonim válasza:
De érdekes, akkor én egy párhuzamos univerzumban élek.
Én gázon csinálom, és adok neki ennyi időt, mert így jócskán megpuhul a héja is. Lehet rövidebb ideig, akkor keményebb, aki azt szereti, hajrá. Lehet sütőben is csinálni, az a leggyorsabb, de ez nem gyorsasági verseny, tudtommal.
7/9 anonim válasza:
Én is főzöm vagy háromnegyed órát, nem olyan veszedelem az. A pirítás a barna rizsnél abban segít, hogy a héj jobban meg tudjon puhulni, több vizet vegyen fel - mivel a barna rizs hántolatlan, így ez alapból több időt vesz igénybe. Szerintem sokkal finomabb, mint a fehér rizs.
8/9 anonim válasza:
A barna rizsben több a rost, lassabban szívódik fel a szénhidrát, így nem emeli hirtelen módon a vércukorszintet. Csak ilyet főztem a családnak, amíg...
Vesebeteg nem lett a férjem.
Azóta át kellett térnünk a fehérre, mert a barna rizsben nagyon sok a foszfor. Abból pedig egy vesebeteg csak nagyon keveset ehet.
9/9 anonim válasza:
Még mindig itt vagy, te bánatos p*csa, aki mindent lepontozol? ha neked a főzés egy gyorsasági verseny, és te attól vagy jobb szakács, hogy gyorsan főzöl, akkor pontozzál is lefelé mindenkit, mert még a végén alulmaradsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!