Mondjatok olyan ételeket amelyek nem tartalmaznak szénhidrátot? (Légyszi)
Nem olyanokra gondoltam hogy zöldség gyümölcs, hanem olyanokra amiket elkészíteni szokott az ember mint pl rántotta vagy saláta, de a lényeg hogy egyszerű legyen.
Óh, és a válaszokat előre is köszönöm!
nem az a lényeg, hogy ne tartalmazzon szénhidrátot, hanem hogy jófajta szénhidrátot tartalmazzon, amit a szervezet hízás nélkül dolgoz fel.
Pl a rizs szinte 100% szénhidrát, mégis nyugodtan készíthetsz belőle ételt.
Amúgy nagyon egyszerű a dolog, mert ha megfelelő alapanyagokból főzöl, zsír és sok olaj nélkül, , és inkább csak párolsz, keveset sütsz, akkor a készétel sem lesz egészségtelen.
amúgy pedig
kalóriabázis.hu
szuper oldal, rengeteg dologról be van táplálva, mit tartalmaz.
A tojás, zsír, olaj az éppenhogy tömény szénhidrát, #1!
Húsokból a fehér hús egészséges, azaz a szárnyas.
A halról olvastam már jót is, rosszat is, szerintem egészséges.
Amit az első írt (nem mintha a tojásban ne lenne szénhidrát, de az elég kevés).
A legtöbb ételben van szénhidrát. Nem tudom, kérdező, mit akarsz a zöldség-gyümölccsel, ezek szénhidrátosak, eseteként brutálisan azok.
Sok tojásétel szénhidrátszegény, ahogy sok húsétel is. Tipikusan ezek egyszerűek is. Nálam a legflancosabb tojásétel a töltött tojás s az is egyszerű, csak picit pepecs. De millióféle rántotta készíthető, sokmindent bele lehet szórni, zabpehelytől manduláig és zöldségekig.
A zöldségételek kb. teljesen kiesnek, azok eléggé szénhidrátosak, de kinek hol van a határ. Egy könnyű zöldségleves szinte bármilyen étrendbe belefér.
Rengeteg szénhidrátszegény édesség is van, persze. Szinte mind töményen zsíros, de ez nem baj, valamiből úgyis kell kalória. A zsírt nem tudom rosszabbnak tartani, mint a szénhidrátot s erre megvannak az okaim, de természetesen egyéni, kinek melyik irány az egészségesebb s jobb.
Kicsit több infó jobb lenne, túl széles az extrém szénhidrátszegény ételek köre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!