Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogyan tároljam a darált húst...

Hogyan tároljam a darált húst (marha-sertés vegyesen) szombatig?

Figyelt kérdés

Ma vásároltam a hentesnél sertésdagado és marhacomb, hamburger lesz belőle. Csak azt nem tudom, hogy gyúrjam-e be a fűszerekkel, és konyhakészre formázva rakjam a fogyasztóba, vagy a sima hűtőbe? Vagy így egy az egybe menjen a fagyóba/hűtőbe? 4 kg összesen.

Tanácstalan vagyok...


2017. máj. 3. 17:07
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Mindenképpen tedd a fagyasztóba. Sima hűtőben 1, max. 2 napig tárolnám.
2017. máj. 3. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Fagyasztóba raknám mindenképp, a darált hús nagyon érzèkeny, nehogy megbetegíts egy csomó embert :) Nyugodtan befűszerezheted és formàzhatod, bár úgy macerásabb a tárolása.
2017. máj. 3. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
81%

Fagyasztóba mindenképp.Még csak szerda van, és a darált hús könnyeben romlik.Ha megformázod ma, és fémtálcán fagyasztod le, utána bezacskózod az is jó megoldás.Sima hűtőben semmiképpen ne hagyd.

Ha nem gyúrod be, akkor is minél laposabbra terítve a zacskóban, úgy fagyaszd le, könnyebben kienged. ha péntek reggel leveszed, délutánra kiolvad, és begyúrhatod. Úgy eláll már a sima hűtőben is szombatig.

Te tudod, hogy mikor van inkább időd ennyi hússal dolgozni.

2017. máj. 3. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
63%

fagyasztó

de ebből nem lesz hamburger, az marhahúsból van és nem kell bele só és borson kívül más

2017. máj. 3. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Fagyasztoba ragd szombat reggel kiveszed estig ki olvad.
2017. máj. 4. 05:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Tudom, 5-ös, hogy az igazi hamburger kizárólag marhahúsból és vesefaggyúból van, és só bors össz-vissz, amit tartalmaz. Csak én nem kaptam vesefaggyút, így a hentes a sertésdagadót javasolta hozzádarálni. Egyébként 3 kg marhacombhoz 1 kg dagadó ment.

Tegnap este begyúrtam himalája sóval és frissen törött feketeborssal, formáztam is, remélem jó lesz a nagyságuk, 27 pogácsa lett. Tálcára téve beraktam a fagyasztóba.

Már csak azon morfondírozom, hogy a sütés előtt mennyivel vegyem ki? Hm.

2017. máj. 4. 08:40
 7/9 anonim ***** válasza:

Milyen módon sütöd ? ha forró sütőlapon, akkor ki kell neki olvadni valamennyire, az legalább 4 óra. Ha olajban, akkor fagyosan kell kezdeni a sütést kb 170 fokosban./ez van a mirelitre írva /

Bárhogy csinálod, sok sikert kívánok hozzá :)

2017. máj. 4. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Faszénen sütném odakint :)
2017. máj. 4. 11:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Akkor ki kell engednie valamennyire, hogy lapáttal lapítható, fordítható legyen.
2017. máj. 4. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!