Hogyan tároljam a darált húst (marha-sertés vegyesen) szombatig?
Ma vásároltam a hentesnél sertésdagado és marhacomb, hamburger lesz belőle. Csak azt nem tudom, hogy gyúrjam-e be a fűszerekkel, és konyhakészre formázva rakjam a fogyasztóba, vagy a sima hűtőbe? Vagy így egy az egybe menjen a fagyóba/hűtőbe? 4 kg összesen.
Tanácstalan vagyok...
Fagyasztóba mindenképp.Még csak szerda van, és a darált hús könnyeben romlik.Ha megformázod ma, és fémtálcán fagyasztod le, utána bezacskózod az is jó megoldás.Sima hűtőben semmiképpen ne hagyd.
Ha nem gyúrod be, akkor is minél laposabbra terítve a zacskóban, úgy fagyaszd le, könnyebben kienged. ha péntek reggel leveszed, délutánra kiolvad, és begyúrhatod. Úgy eláll már a sima hűtőben is szombatig.
Te tudod, hogy mikor van inkább időd ennyi hússal dolgozni.
fagyasztó
de ebből nem lesz hamburger, az marhahúsból van és nem kell bele só és borson kívül más
Tudom, 5-ös, hogy az igazi hamburger kizárólag marhahúsból és vesefaggyúból van, és só bors össz-vissz, amit tartalmaz. Csak én nem kaptam vesefaggyút, így a hentes a sertésdagadót javasolta hozzádarálni. Egyébként 3 kg marhacombhoz 1 kg dagadó ment.
Tegnap este begyúrtam himalája sóval és frissen törött feketeborssal, formáztam is, remélem jó lesz a nagyságuk, 27 pogácsa lett. Tálcára téve beraktam a fagyasztóba.
Már csak azon morfondírozom, hogy a sütés előtt mennyivel vegyem ki? Hm.
Milyen módon sütöd ? ha forró sütőlapon, akkor ki kell neki olvadni valamennyire, az legalább 4 óra. Ha olajban, akkor fagyosan kell kezdeni a sütést kb 170 fokosban./ez van a mirelitre írva /
Bárhogy csinálod, sok sikert kívánok hozzá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!