Csicseriborsót elkészítés előtt át kell mosni?
Figyelt kérdés
Ha igen, akkor ugye azelőtt kell átmosni, mielőtt megszívja magát vízzel, igaz?
Az úgy nem jó, ha áztatom egy éjszakát, és utána mosom át?
Ahogy felduzzad a csicseriborsó, úgy a koszt is magába szívja, ha nem lett átmosva?
2017. márc. 17. 15:42
1/3 anonim válasza:
Szerintem nem kell. Én rendszeresen eszem, sosem mosom át főzés előtt, nem is áztatom. Bajom még nem lett tőle. Persze ez nem garancia, mert csak saját tapasztalat. Azt szokták mondani, hogy érdemes minden ilyesmit átmosni főzés előtt, amíg tiszta víz nem jön le róla mosás közben, de én még sosem csináltam. Beáztatni sem szoktam. Direkt kipróbáltam, hogy mennyi időt nyerek vele, ha áztatom és kb 10-15 perccel hamarabb lett kész. Például egy 3 órás főzési idejű szójababnál ez jelentéktelen időnyereség. 16 féle magvat/hüvelyest/gabonafélét eszek rendszeresen és egyiket sem mosom át. Ha mindig minden kosztól megóvod magad, nem erősödik az immunrendszered sem. Nyilván nem kell azért megmérgezni magad állandóan. Egyed nyugodtan, csak főzd meg alaposan ;)
2/3 hpm válasza:
Én úgy tudom, hogy van száraz csicseri, meg olyan ami alapból vízben van. A szárazat áztatni kell. Ha a lencséből indulok ki, azt is át kell mosni áztatás előtt (már csak azért is átmosnám, mert a zacskóba bármi bekerülhet...)
3/3 anonim válasza:
Nem muszáj átmosni,úgy is nyugottan fogyasztható,de én át szoktam mosni,bisztos ami bisztos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!