Fejsaláta elkészítése szendvicsbe?
Kicsit összetett, de megpróbálok a lényegre szorítkozni, és összefoglalni a készítési eljárást.
Én legtöbbször ezt a 2 lépcsős receptet követem, kicsit bonyolult, de nekem bejött:
1 Megmosom.
2 Megeszem.
(leveleire szedve)
Ugyanezt a komplikált eljárást lehet alkalmazni retekkel, uborkával, paradicsommal, csak azokat nem leveleire kell szedni, (tekintve hogy nem a levél részét fogyasztjuk a növénynek) hanem fel kell szeletelni.
A fejes salátát nem szoktak elkészíteni a szendvicsbe, csak siman levelekre kell szedni megmosni, lecsopogretni! es betenni a szendvicsbe.
Készíthet az egyszerűbb mártást, pl tejfölt ossze keversz mustárral, vagy zöld fűszerekkel, aprithatsz bele uborkát, paprikát. A fejes saláta helyett kiprobalhatod a ruccolat, nagyon finom, enyhén borsos ize van.
Megmosod, és beleteszel pár levelet. Semmi extrát nem kell vele csinálni.
Tehetsz még a szendvicsbe ezen kívül:
- főtt tojás-karikákat
- ketchup-ot
- barbecue szószt
- piros aranyt
- kaliforniai (vagy sima) paprikát
- paradicsomot
- medvehagymát
- rántott húst
- rántott sajtot
- tojásrántottát...
(Nyilván nem mindent egyszerre.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!