Spenót főzése és az oxalát?
Figyelt kérdés
Hogy lesz kevesebb oxalát a spenótban? Ha magas hőmérsékleten sokáig főzőm, vagy ha éppen csak megmelegítem? Vagy mindegy?
Az oxalát segíti a kőképződést, pl vesekő, amit nem akarok, a viszont spenótot szeretem.
2017. márc. 3. 22:43
1/7 anonim válasza:
Főzés által a spenót összesik, oxaláttartalma bekoncentrálódik.
2/7 A kérdező kommentje:
Mit jelent, hogy összeesik a spenót és bekoncentrálódik az oxalát?
2017. márc. 3. 23:01
3/7 anonim válasza:
Ha van köved akkor kerüld a spenótot egy jó ideig, a csokival, fekete teával egyetemben...én csak főzve ettem, mégis lett kövem...(ittam elég vizet, de imádom én is a spenótot...)
4/7 anonim válasza:
Az oxalátot meg kell kötnie valaminek és akkor nem a vizelettel távozik,hanem a széklettel.A spenótban pont van olyan anyag,ami elvileg az oxalátot megköti(tej).Amíg kicsi a kő(pár mm),addig kihajtja a citromlé.Nekem az vált be.
5/7 anonim válasza:
Szinte minden zöldségfélében van oxalát. Spenótot-sóskát csak mértékletesen kell fogyasztani, nem naponta. Heti egyszer lehet, de a magas nitrát tartalom miatt sem ajánlott gyakrabban.
6/7 anonim válasza:
Teljesen mindegy, hogyan főzöd, az oxalát benne marad.
Nekem pl tiltólistán van, pedig én is nagyon szeretem. Néha azért csinálok .Mondjuk 1 hónapban egyszer.
7/7 anonim válasza:
Nem bomlik el, sőt, főzés során bekoncentrálódik. De nyugi, egy tál spenóttol nem lesz vesekóved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!