Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Melyik csokiban nincs pálmaola...

Melyik csokiban nincs pálmaolaj/pálmazsír?

Figyelt kérdés
Az orángutánok miatt már egy ideje nem eszem csokit, nápolyit, mert minden tele van pálmaolajjal. A Milka csokiban, Boci csokiban van, az biztos.

#kihalás #pálmaolaj #pálmazsír #állatok védelme #orángutánok
2017. febr. 28. 10:14
1 2
 11/15 ernő72 válasza:
86%
Teljesen igazad van.Nem elég,hogy nem környezetbarát,de nagyon vacak az íze a csokiknak tőle!
2018. okt. 3. 16:02
 12/15 anonim válasza:
88%
Végre valaki pont ugyanígy gondolkozik. Én magam sem eszem már olyan ételt,amibe az az olaj benne van,tudom nem megyek sokra de nem szeretnék hozzájárulni az emberek szennyéhez. Továbbá én is találtam legalább csokoládét így.
2019. máj. 15. 18:49
 13/15 olivia55 válasza:
100%

Az a baj ezzel a világgal, hogy a legtöbb ember úgy áll hozzá mindenhez, hogy "Nem rajta múlik", "Egyedül ő nem képes megváltoztatni a világot".... Én most nem minősíteni szeretném ezeket az embereket, viszont ha nem az egyénen a felelősség, akkor kit is terhel? Igen is mindenki felelős a döntéseiért, s sok kicsi sokra megy. Milyen jövőt szeretnének a gyermekeiknek? Olyat ahol úszhatnak a mocsokban, szemétben? Azért azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy egy szülő felelős azért, hogy a gyermekeinek mit tanít, hisz azt fogják az ő gyermekei is tovább adni.

És még valami! Itt az a baj, hogy az élőlények, többek között az emberszabásúak élőhelyeit pusztítják el a pálmaolajért, ha valakinek ez nem lett volna világos- ahogy a hozzászólásokból ez látható volt....

2019. aug. 31. 10:16
 14/15 anonim válasza:
100%

ernő72 végre valaki aki nem csak etikai oldala miatt utálja. Persze az is fontos. De ettől fügétlenül is . Ehetetlenek lettek azok a termékek, főleg a csokoládé termékek amikben pálma olaj van. Lehet hogy rohadt jó hogy a fagylaltokat bevonó csoki lassabban olvad viszont . gusztustalan gej, és hányinger keltő íze lett. Ugyanez a nutellánál is.

Komolyan ami jó volt azt most mind elrontják. Ugyanez van a kolánál is . Nem igaz hogy tényleg senki nem érzi hogy mennyivel szarabb a zéro és hasonló termékek íze. Oké nincs benne cukor, de ettől még ugyanúgy benne vannak az egyéb káros anyagok amik amúgy is. Ha már úgy döntöttem hogy vállalom a kockázatot, akkor legalább finomat igyak ne azt a gusztustalan vackot. (Bár szerencsére van még "eredeti" Már ha az. mert már az se teljesen olyan mint régen, de még mindig jobb.) Ugyanez vonatkozik a Rágók-ra is. Marha jó hogy feltalálták a könnyen lebomló rágót hogy könnyebb legyen letakarítani. De bakker ne olyan rövid élettartamúra csinálják már, hogy mozi előtt beveszem, és ne bírja ki a film végéig, és elkezdjen mállni a számban, én meg majd kihányjam a belemet, mert ennél a mállásnál megváltozik az íze is. Alig bírja az ember kiköpni ,mert tapad ragad, egyszóval gusztustalan.

2019. szept. 26. 19:25
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Még én is csak mostanában ismerkedek a pálmaolaj-mentes cuccokkal, úgyhogy bocsi kérdező, de nem tudok konkrét választ.. (Viszont tőlem is köszi azoknak, akik írtak tippeket!)

Az első oldalon írogatóktól viszont annyit kérdeznék, hogy: tényleg?

Szerintetek tényleg nem fog változni semmi, csak mert valaki áttér x dologról y-ra?

Akkor miért van az, hogy ma már rengeteg cég figyel oda pl a lebomló csomagolásra? Miért nyílik egyre több csomagolásmentes bolt? Miért van az, hogy sorra nyílnak a vega/vegán éttermek, illetve a "normál" éttermek is sorra vesznek fel ilyen fogásokat az étlapra? Miért mond le egyre több divatház a kínai szőrméről? Miért van egyre több cruelty free kozmetikum? Miért van az, hogy a szupermarketek egyre inkább érzik a vásárlókon, hogy tudatosabban választanak termékeket?

Ezek mind úgy kezdődtek, hogy egyre több ember kezdte elhagyni/keresni az adott terméket, a gyártók pedig a vásárlókhoz alkalmazkodnak.

Ha egyre többen kerülik a pálmaolajat, vagy legalábbis választanak fenntarthatót belőle, előbb-utóbb csak befejezik vagy legalább csökkentik az erdőirtást, mert nem lesz elég haszon rajta. Látott már ilyet a világ, hogy volt valami rossz dolog, ami egy idő után a kutyának nem kellett, ezért eltűnt. Így működik a piac.

2020. júl. 29. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!