Mi a véleményetek a kókuszzsírról és a pálmaolajról?
Én úgy tudtam, hogy mindkettő kifejezetten káros, mivel nagyon nagy arányban telített zsírsavakból állnak. Hasznos, többszörösen telítetlen zsírsav pedig egyáltalán nincs bennük.
Viszont mostanában nagyon divatos lett különböző egészséges főzőműsorokban, receptekben is.
???
Kókusz zsírt használok : de nem mindhez ,mert egy jó pörköltet zsírral rakok oda. Grillezett ételekhez ,hal ,zöldség ,stb használom. először én ís így voltam vele mint te ,nem értettem a lényegét: Olvasd el ezt. [link]
A pálmaolajat még nem használtam ,de jókat hallottam róla.
Köszi a cikket. Sajnos ez engem nem győz meg, mert ennek meg pont az ellenkezőjét állítják más cikkekben. Ezért is vagyok összezavarodva :) Talán valami kémikus tudná ezt eldönteni.
Annyi pozitívat én is hallottam, hogy nem lesz tőle olyan büdös "olajszag" a lakásban. :)
Több mindent készítünk itthon kókuszzsírral, valóban nem olajszagú az egész lakás, nincs mellékíze, szépen átsül benne a hús. Ez most az új mánia, "kockázata" persze mindennek van. Nem csak evvel főzünk amúgy.
A kókuszzsírról még nem hallottam, hogy káros lenne, inkább azt, hogy egészséges, mert a telítetlen zsíroknál fontos a lánc hosszúsága... Viszont ha azt is károsnak mondják, akkor nincs zsiradék, amit mindenki egyöntetűen ajánlana... Innentől azt csinálom, amit akarok s amit a testem támogat...
(Jobbára olajos magból viszem be a zsírt, plusz kókusz- vagy pálmazsírból, tojásból, de nem szoktam szívbajt kapni az étolaj gondolatára se, a vajról és a házi kacsazsírról nem is beszélve. Nagyon egészségtudatos volnék, de ha én mint laikus túlságosan beleásom magam ezekbe, akkor csak beleőrülök... Megteszem az egészségemért, amit tudok, ezen a zsírok körüli vitákon már elszalad a cérna...)
A kókuszzsírod egy sapka kulát nem ér,semmilyen különleges élettani hatása nincsen, azon kívül hogy mindkét koleszterin szintjét emeli a szervezetben. Akkor állati jó, mi? Ellenben jó drága és a haláltól, betegségtől rettegő pszichológiai roncsokat jól le lehet rántani vele.
Pálmaolaj egyáltalán nem egészségtelen, csak nem szabad túlzásba vinni a fogyasztását, ahogy semminek sem!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!