Buggyantott tojás milyen ízű?
A sárgája olyan, mint a lágytojásé, de a fehérje keményebb lesz.
A szakácsok szerint a három megjegyzendő szám:
3 perc: lágytojás,
6 perc: buggyantott tojás.
9 perc: keménytojás.
A buggyantott tojáshoz ne felejts el a són kívül egy kanálnyi ecetet is tenni a vízbe.
Tojás íze van a közepe pedig lágy tojás.
Így készül.
Amire figyelni kell, hogy szobahőmérsékletű legyen a tojás (ha lehet, friss legyen). A vizet felteszem forrni ne fazékba, tedd csak egy olyan közepes magasságú lábosba, ami nem túlzottan mély nem kell teli tenni KB csak olyan feléig se érjen a víz. Ha felforrt a víz sózom, majd lejjebb veszem, alatta tüzet. (a lényeg csak, hogy pötyögjön ilyenkor szoktak ecetet tenni a vízbe én csak akkor teszek bele, ha pl. leves betétnek készül ecetes tojásként.). A tojásokat nem beleütöm a vízbe. Először egy müzlis tálba ütöm. Majd a tálkából nagyon óvatosan beleöntöm a vízbe. Nem nyúlok, hozzá hagyom ,hogy a fehérje körbe vonja, ha kell evőkanállal a fehérjét a sárgája köré hajtjuk, hogy szép formás legyen. 3-4 percig főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük (ezt sem kell, mindig látni fogod, hogy kell ezt az a fehérjét terelni vagy nem).. A lágy tojásnak KB így 3-4 perc kell a keménynek 8-10 perc. Arra is figyelj, hogy milyen széles a lábosod azért, hogy lásd mennyi tojást tudsz beleütni. Nem szabad túl zsúfolni. Mert akkor, ahogy terül a fehérje a hőtől az összes össze föl. Én Max 2-3db teszek a vízbe egyszerre. Ha ecetes tojást szeretnél, akkor 1liter vízhez és 5db tojáshoz 6-7 evő kanál ecet kell, de csak a 20%-os jó. Ennél az ecet mennyiségnél pikánsan lesz ecetes a tojás és nem durván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!