Jó még az 1 hete lejárt dátumú tojás?
Figyelt kérdés
Aldiba vagy Lidl-be vettem kb 1 hónapja, azóta a hűtőben pihen. Most ránéztem és látom, hogy 1 hete lejárt. Kidobjam vagy még ehető?2017. febr. 14. 14:59
1/12 anonim válasza:
Már csak a tüntetéseken tudod használni, a célszemélyekhez kell hozzávágni.
2/12 anonim válasza:
Nincs semmi baja. De ha rossz lenne, amikor feltöröd a fehérje nem válik külön a sárgájától és büdös. Ezt észreveszed.
3/12 anonim válasza:
Ha megfelelően, hűtőben tároltad, akár két-három héttel a lejárati idő után is fogyasztható a tojás. Ettem már én is egy hónapos tojást, ami a hűtőben volt tárolva és nem lett tőle bajom. Úgy is meg tudod állapítani hogy rossz-e, ha kissé megrázogatod és ha lötyög a belseje, vagy vízbe teszed és felúszik a tetejére, akkor már nem javallott fogyasztásra. Egyébként ha feltörés után nem tapasztalsz semmilyen változást akkor - megfelelő hőkezelés után - nyugodtan megeheted.
4/12 anonim válasza:
Törd fel és ha szépen külön marad a sárgája és a fehérje, nincs rossz szaga, akkor nyugodtan elhasználhatod.
5/12 Carragher_x válasza:
Feltöröd és megnézed:) Ha a színe, szaga rendben van, akkor jó, ha nem, nem.
6/12 anonim válasza:
feltöröd és megtudod,ha büdös akkor kidobod.
7/12 anonim válasza:
A tojás, ha romlott elviselhetetlen szaga van, nem lehet nem észrevenni. De nyugodt lehetsz, nincs annak semmi baja, a szavidők az élelmiszereken amúgy is túlbiztosítottak.
8/12 anonim válasza:
Ezeknél a mosott tojásoknál nem lehet tudni, hogy bírják e a szavidő után, mert lemossák róla a védőréteget, úgyhogy jóval nagyobb a kockázat.
A megoldás viszont egyszerű.
Egyesével kell felütni. Feltöröd egy csészébe, ha tó, átteszed egy másikba. Aztán a következőt, ha jó, hozzáteszed.
Így ha valamelyik rossz, (ami a fentebb is leírtak szerint össze nem téveszthető) akkor nem egyből a jók közé teszed, mert akkor kidobhatnád az egészet , hanem csak a rosszat dobod ki.
Ha lenne benne rossz, akkor azt a csészét, amibe felütötted, különös gonddal mosd el!!!
9/12 anonim válasza:
Minden épeszű ember egyesével üti fel a tojásokat, és csak a jókat keveri össze... Szerintem.
10/12 anonim válasza:
Utolsó: A hangsúly azon van, hogy szerinted.
Szerintem meg úgy 1000-ből 1.
A kérdés már csak az, hogy hány embert láttál már tojást felütni? :)
Nekem megvolt az 1000.
Neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!