Elképzelhető, hogy a zabkásától hízom? Valami nagyon gyors és egészséges reggeli ötletet tudtok ajánlani?
Tavaly leadtam 16 kilót, utána egy darabig tartottam a súlyomat, most viszont megint felszaladt rám 2 kiló.
Amikor itthon vagyok, szinte mindig tejeskávét iszom 1-2 kocka 70%-os étcsokoládéval.
Sajnos kollégista vagyok, így a hét többi napján nagyon gyorsan kell megoldanom az étkezéseimet.
Tavaly mindig házi készítésű krémtúrót vagy joghurtot vittem, idén viszont átálltam a zabkására.
Érdekes,hogy minden oldalon agyon dicsérik,hogy milyen hatékony a fogyókúrában, de én nem érzem a hatását.
Eleve szénhidrát van benne, igaz, lassabban felszívódó.
Bár én a mostanában agyonreklámozott Görög Zitás bolti zabkását eszem. Jobban járnék,ha külön vennék zabpelyhet és vízzel elkészíteném cukor nélkül ? ... de sajnos ez nagyon időigényes folyamat.
Tudnátok valami egészséges, alacsony glikémiás indexű reggeliötletet? Ja, és hozzáteszem,hogy 4 éves korom óta vegetáriánus vagyok, így a hús teljesen kiesik az étrendemből.
Az a baj, hogy te nem zabkását eszel - ami magában egy nagyon egészséges, rostdús(tehát székletlazító, fogyást elősegítő) étel, hanem görögzitás műanyagfost.
A rendes zabkása összetétele: zab+tej/víz/növényi tej/joghurt/növényi joghurt + amit akarsz rá gyümölcs, kakaópor, stb.
A görögzitás húgynak 45%-a zab (a normálé ugye 100%), porított tejkészítmény (tejcukor, tejfehérje, tejzsír), fruktóz, porított glükóz-szirup, kukoricakeményítő, részben hidrogénezett szójaolaj, étcsokoládé 3% (cukor kakaómassza, dextróz, emulgeálószer: szójalecitin), zsírszegény kakaópor, étkezési só, aroma....
ugye nem kell kielemeznem, hogy ebben legalább 3 féle cukor, halom felesleges dolog pl. keményítő, hidrogénezett szójaolaj, stb. van, aminek ott semmi keresnivalója?
A tejeskávé csokival meg nem reggeli.
Na mindegy, szóval ezt leszámítva alacsony glikémiás indexű:
- valódi zabpehely
- chia pudding (házi)
- tk kenyér/zsemle különböző feltétekkel pl. avokádó, olajbogyó, feta, paprika, paradicsom, sajt, saláta, uborka
- tojással töltött sült avokádó
- mindenféle tojás
- zabpalacsinta
- joghurt, túró, növényi joghurt/túró
- ubi, paprika, zeller + sajtos mártogatós
- cukkinis vagy gombás frittata
- zöldséges tortilla wrap
200 Ft a boltban 0,5 kg zab. Ez nekem elég általában 4-5 napra. Reggel felöntöm tejjel, plusz rakok hozzá még 1-2 dolgot, mint pl fahéj, gyümölcsök, stb, és hagyom állni 15-20 percet, amíg megszívja magát. Ezután megeszem, és simán kibírom vele ebédig, mert nem leszek addig éhes.
Nem kell az agyoncukrozott és reklámozott kacatokat megvenni.
még azok a műzlik is jobbak amiket dobozba lehet venni és a zab mellett ott az aszalt gyümi és társai.
A görög zitás zabkása annyira zabkása, mint amennyire a pizza hut autentikus olasz étterem.
Én úgyszoktam csinálni régebben, hogy vettem aszalt gyümölcs mixet. Ezt felaprítottam, pár magvat (mogyoró, dió, mandula ... stb), fűszerek:fahéj, édeskömény, szerecsendió... amit akarsz, és ezt összekevertem. Majd csak ki kellett venni 2-3 evőkanállal felönteni forróvízzel vagy tejjel esetleg joghurttal, lefedni, kicsit hagyni, hogy a zab megduzzadjon, a gyümiből a cukor kioldódjon és már kanalazhatod is be. Kb. összerakni ezt 30 perc. Ráér este vagy amikor van időd rá és 1 hétig megvan a reggeli alapod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!