Finom, egészséges gabonapelyhet (nem müzlit! ) reggeliznék tejjel. Írna valaki jó márkát, esetleg kb-i árat is?
Az egészséges a leggagyibb. Kivételesen.
Mert abba nem igen raknak túl sok cukrot, meg agyonra feldolgozott cuccokat. Így spórolnak, mellékesen ettől natúrabb is, ezért egészségesebb.
Én ilyen teszkó gazdaságosat szoktam venni.
Van sima aszalt gyümölcsös, meg trópusi aszalt gyümölcsös.
Az egyikből 500 ft egy kiló, a másikból 800.
Gyümölcsjoghurtba szoktam belekeverni.
Amúgy azt nem tudom mire értetted, hogy finom, a gabonapehely nem finom. Semmi íze, tök száraz, aminek íze van, az már nem sima gabonapehely.
Az aszalt gyümölcsök adnak neki egy kis ízt, de nincs benne túl sok. Én a trópusit szoktam venni, mert a másikban szinte csak mazsola van.
A Tesco-ban szoktam venni a Kölln zabpelyhet:
Finom ropogós, olyan mint a kukoricapehely, de 70% zabból készül minimális cukorral. Nekem ez az egyetlen amit egészségesnek ítélek és élvezeti értéke is van. Kb. 700 Ft ha jól emlékszem, nem olcsó de nekem egy ideig kitart.
Igen, az utolso valaszolo velemenyen vagyok en is. Gabonapehely eredetebol adodoan soha nem lesz full egeszseges, mint egy sajat muzli pl.
Nem is a cukor teszi elsosorban, mert a natur cukrozatlannak is nagyon magas a ch tartalma, nyilvan, hiszen gabona.
En egyebkent hazi muzlit eszek, ez is energiasdus, de szerintem egeszseges is: natur zabpehely, natur (nem sozott vagy porkolt, ne adj isten cukrozott) mandula, dio es foldimogyoro (nem az amerikai, hanem ami itthon is terem, az a gomb alaku). Ezt keverem ossze, es natur joghurttal eszem reggel. Mostanaban teszek bele epret, ma malnat pl, de afonyat is szoktam. Idonkent kerul bele kesudio es pisztacia is, csak sajnos ezekbol ritkan latok naturt, mindegyik sos es porkolt.:)
Itt súlyos fogalomzavar van!
Az itt felsorolt, pehelynek hazudott, vagy becézett termékek valójában puffasztottak, sokkal inkább feltárt rostokkal, mint ami a valódi gabona pehelyben van.
Ha a corn flakes típusú pelyhekre gondoltál, akkor abból tényleg van finom, viszont egészséges nincs köztük....
Na jó, nyilván valamivel egészségesebb, mint az abált szalonna, de a gabonapehellyel (igazival) egy napon se említhető.
"Pehelynek nevezzük a laposra nyomott, hengerelt egész gabonamagvakat, amelyeken azonban még feliserhető eredeti színük, nagyságuk. Puffasztott gabona ezzel szembern az, amikor a magvakat szinte felfújják (pl. az édesített zizi vagy a Cerbona "rizspehely" szintén puffasztott rizs.)
A corn-flakes (kukoricapehely) különleges eljárással készül: kukoricaliszt-pépet hengerelnek és puffasztanak."
Tehát a corn-flakesnek kb már alig van köze a kukoricához.
A gabonapehely az ez:
Nem puffasztott, nem feltárt, nem lisztből készült, és nem túl finom. Ellenben egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!