élesztő felfuttatása vízben cukor nélkül?
Lehet, én mindig így csinálom.
Semmi extra, langyos vizet egy kevés liszttel elkeverek, kb. olyan palacsintatészta-szerű állagúra, és belemorzsolom az élesztőt. Azt a lisztet használom, amiből a kenyér vagy a süti készül.
Nem kell ezt bonyolítani tejjel meg cukorral, lehet, de teljesen fölösleges.
Köszönöm, akkor ki fogom próbálni :D
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a zabpehelyliszt is meg fog kelni? Mert ugye abban nincs sikér.
"Nem kell ezt bonyolítani tejjel meg cukorral, lehet, de teljesen fölösleges."
Valóban nem kell bonyolítani, de azért sokkal jobb ám a tészta íze, ha tejjel-cukorral futtatod fel az élesztőt, mint ha vízzel-liszttel. Lehet, hogy számodra ez "teljesen fölösleges" dolog, de lehet, hogy másnak nem.
Nem kell felfuttatni. Én mindenbe csak simán belemorzsolom az élesztőt, és úgyis megkel szépen minden.
Zabpehelyliszt nem kel meg, még sikér hozzáadásával sem az igazi.
"Valóban nem kell bonyolítani, de azért sokkal jobb ám a tészta íze, ha tejjel-cukorral futtatod fel az élesztőt, mint ha vízzel-liszttel. Lehet, hogy számodra ez "teljesen fölösleges" dolog, de lehet, hogy másnak nem."
Azt te meg nem mondod az ízéről, hogy az élesztőt tejjel-cukorral futtattad fel, vagy nem. Ne is próbálkozz azt bebeszélni, hogy te megérzed a különbséget.
Ha a tésztába amúgy nem kell tej (például kenyérhez), akkor az élesztő felfuttatásához sem kell tej. Ha tejjel készíted a tésztát, akkor meg úgyis mindegy.
A cukorról meg annyit, hogy amíg a cukor több napi napszám árába került, nem is tartottak falun cukrot a háztartásokban. Mégis finom "kőtteskalácsot" sütöttek.
"Azt te meg nem mondod az ízéről, hogy az élesztőt tejjel-cukorral futtattad fel, vagy nem. Ne is próbálkozz azt bebeszélni, hogy te megérzed a különbséget."
Dehogy próbálkozom! Te tudod, hogy te mit érzel, én meg azt, hogy én mit érzek. Ha te nem érzed a különbséget, akkor neked valóban nem kell.
Nekem nem fáj az, ha te nem hiszed, hogy nekem viszont nem mindegy. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!