Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » élesztő felfuttatása vízben...

élesztő felfuttatása vízben cukor nélkül?

Figyelt kérdés
ez lehetséges? vagy esetleg zabpehelyliszttel és növényi tejjel működhet?
2016. dec. 5. 10:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
56%
Rendes tehéntejjel és cukorral tudod felfuttatni.
2016. dec. 5. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
62%
Nem hallottam még róla, hogy vízben futtatjak fel, ettől még ki tudja...a mai taplálkozások mellett én már semmin nem lepődök meg.
2016. dec. 5. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
94%
Vízben szoktam, de cukor nélkül még sosem próbáltam.
2016. dec. 5. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
49%

Lehet, én mindig így csinálom.

Semmi extra, langyos vizet egy kevés liszttel elkeverek, kb. olyan palacsintatészta-szerű állagúra, és belemorzsolom az élesztőt. Azt a lisztet használom, amiből a kenyér vagy a süti készül.


Nem kell ezt bonyolítani tejjel meg cukorral, lehet, de teljesen fölösleges.

2016. dec. 5. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm, akkor ki fogom próbálni :D

Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a zabpehelyliszt is meg fog kelni? Mert ugye abban nincs sikér.

2016. dec. 5. 11:16
 6/16 anonim ***** válasza:
Zabpehelylisztből inkább linzer-féléket készítenek. Olvastam már kelt tésztás receptet is zabpehelylisztből (nem próbáltam ki) de ott külön búzasikért kellett hozzáadni. Azt sem tudtam, hogy ilyent külön árulnak. :)
2016. dec. 5. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 Shai-Hulud ***** válasza:
63%

"Nem kell ezt bonyolítani tejjel meg cukorral, lehet, de teljesen fölösleges."


Valóban nem kell bonyolítani, de azért sokkal jobb ám a tészta íze, ha tejjel-cukorral futtatod fel az élesztőt, mint ha vízzel-liszttel. Lehet, hogy számodra ez "teljesen fölösleges" dolog, de lehet, hogy másnak nem.

2016. dec. 5. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
78%

Nem kell felfuttatni. Én mindenbe csak simán belemorzsolom az élesztőt, és úgyis megkel szépen minden.

Zabpehelyliszt nem kel meg, még sikér hozzáadásával sem az igazi.

2016. dec. 5. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
51%

"Valóban nem kell bonyolítani, de azért sokkal jobb ám a tészta íze, ha tejjel-cukorral futtatod fel az élesztőt, mint ha vízzel-liszttel. Lehet, hogy számodra ez "teljesen fölösleges" dolog, de lehet, hogy másnak nem."


Azt te meg nem mondod az ízéről, hogy az élesztőt tejjel-cukorral futtattad fel, vagy nem. Ne is próbálkozz azt bebeszélni, hogy te megérzed a különbséget.


Ha a tésztába amúgy nem kell tej (például kenyérhez), akkor az élesztő felfuttatásához sem kell tej. Ha tejjel készíted a tésztát, akkor meg úgyis mindegy.


A cukorról meg annyit, hogy amíg a cukor több napi napszám árába került, nem is tartottak falun cukrot a háztartásokban. Mégis finom "kőtteskalácsot" sütöttek.

2016. dec. 5. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 Shai-Hulud ***** válasza:
60%

"Azt te meg nem mondod az ízéről, hogy az élesztőt tejjel-cukorral futtattad fel, vagy nem. Ne is próbálkozz azt bebeszélni, hogy te megérzed a különbséget."


Dehogy próbálkozom! Te tudod, hogy te mit érzel, én meg azt, hogy én mit érzek. Ha te nem érzed a különbséget, akkor neked valóban nem kell.


Nekem nem fáj az, ha te nem hiszed, hogy nekem viszont nem mindegy. :-D

2016. dec. 5. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!